GROM UBIO TURISTIČKOG VODIČA NA PLANINSKOM VRHU: Turisti osetili čudne znakove

Autor:

Svet

27.11.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični trenutak na planinskom vrhu

GROM UBIO TURISTIČKOG VODIČA NA PLANINSKOM VRHU: Turisti osetili čudne znakove

Foto: youtube/printscreen/g1

Planinarka je zabeležila užasavajući trenutak kada je grom usmrtio turističkog vodiča Leilsona Sozu (36) na jednom planinskom vrhu nadomak Rio de Žaneira.

Na snimku se vidi Leilson sa zelenim rancem i crnom kapom kako se udaljava od grupe turista koja je zastala da predahne tokom uspona. Nekoliko sekundi kasnije seo je na ivicu stene nakon čega ga je udario grom. Telo je ostalo da leži na steni.


Neobični znakovi pre tragedije



Turisti koji su bili u grupi koju je predvodio Leilson naveli su da su osetili neke čudne znakove pre tragedije. Dvojica kolega su rekla da im se diže kosa na glavi, a biznismen Paulo Eduardo Santos je čak osetio jako svrab na prstu.

Kada su se približili vrhu, čuli su snažan prasak. Specijalista za atmosferski elektricitet Osmar Pinto Junior objasnio je da neposredno pre udara groma stvara se veoma intenzivno električno polje u regionu, koje može izazvati peckanje na koži i naježivanje kose.


Reakcija vodiča i turista



Кarla da Silva, koja je zabeležila udar groma, navodi da im je vodič prethodno rekao da mogu da krenu na uspon jer, uprkos prognozi, možda neće padati kiša. Na pola puta je ipak počela da pada kišica, ali vodič je rekao da postoji šansa da dođu do kraja i da imaju pogled na sunce. Uspon do vrha traje dva sata i još dva sata treba za povratak, a podrazumeva naizmenično hodanje i penjanje uz pomoć užeta.
Uklanjanje tela i zaključak



Za uklanjanje tela vodiča korišćen je helikopter. Na kraju, stručnjaci su objasnili da se neposredno pre udara groma stvara veoma intenzivno električno polje u regionu, što može izazvati neobične senzacije poput peckanja na koži i naježivanja kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading