"VIŠE OD 40 OTETIH TALACA NE DRŽI HAMAS": Postoji problem u vezi sa razmenom zarobljenika

Autor:

Svet

27.11.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CNN prenosi da veći broj talaca drži palestinski islamski džihad ili druge grupe ili pojedinci.

"VIŠE OD 40 OTETIH TALACA NE DRŽI HAMAS": Postoji problem u vezi sa razmenom zarobljenika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug/AP

Više od 40 talaca otetih 7. oktobra iz Izraela u Gazu ne drži Hamas, izjavio je danas neimenovani diplomatski izvor upućen u tok pregovora o razmeni zarobljenika.

To stvara komplikacije jer se sporazumom o primirju Hamas obavezuje da preda taoce u zamenu za palestinske zatvorenike koje drži Izrael.

Hamas, dakle, mora da ima taoce koje bi trebalo da preda, prenosi CNN podsećajući da je ranije došao do informacija da oko 40 do 50 talaca drži palestinski islamski džihad ili druge grupe ili pojedinci.

Do sada je Hamas oslobodio 58 talaca – 40 Izraelaca (od kojih su neki sa dvojnim državljanstvom), 17 državljana Tajlanda i jednog državljanina Filipina.

Pomenuti diplomatski izvor je potvrdio da postoji mali problem sa spiskovima talaca i zatvorenika koji će danas biti oslobođeni, što bi moglo da odloži oslobađanje.

Ne navodeći o kakvom je tačno problemu reč, izvor CNN-a je rekao da Katar, glavni posrednik u primirju između Izraela i Hamasa, radi sa obe strane na rešavanju poteškoća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading