PALESTINKA MARAH BAKER OSLOBOĐENA POSLE OSAM GODINA: Na izlasku iz zatvora upozorena - AKO SLAVI SLOBODU, biće odmah UHAPŠENA

Autor:

Svet

25.11.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marah Baker, koja je uhapšena 2015. godine kada je imala 16 godina, puštena je iz izraelskog zatvora Ofer. Baker je izjavila da je mnogim oslobođenim zatvorenica potrebna medicinsku pomoć i da su svi bili izloženi velikom medicinskom zanemarivanju. Takođe je navela da je upucana u ruku tokom hapšenja.

PALESTINKA MARAH BAKER OSLOBOĐENA POSLE OSAM GODINA: Na izlasku iz zatvora upozorena - AKO SLAVI SLOBODU, biće odmah UHAPŠENA

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Baker je obaveštena da će biti puštena iz zatvora, a policija je izvršila i DNA test pre nego što joj je rečeno da joj nije dozvoljeno da slavi nakon što bude puštena. Izjavila je da je nervozna i zapanjena, i da ne može da veruje da je napolju.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

 

 

Policija je obavestila i ostale zatvorenike koji su sada pušteni da će biti ponovno uhapšeni ako se budu održavale bilo kakve proslave i budu li se vijorile zastave posle njihovog puštanja. Njen otac je rekao da je ranije pozvan u policijsku stanicu i da mu je zaprećeno da ne priređuje nikakve proslave niti da pokazuje bilo kakve znakove radosti posle oslobađanja ćerke.

Marah Baker, tada 17-godišnja devojka iz Jerusalima, uhapšena je 10. oktobra 2015. godine, nakon što je izraelski vojnik deset puta pucao u njenu levu ruku. Prema izjavi, Marah nije nosila ništa, a kada joj je vojnik rekao da podigne ruke, ona je to učinila, ali ju je on gurnuo što je navelo da padne na zemlju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading