PROKRIJUMČARILI VIŠE OD 200 MIGRANATA: Dvojica pala zbog šverca izbeglica, naplaćivali im između četiri i pet hiljada evra

Autor: Tanjug

Svet

23.11.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sistematske provere na granicama su počele poslednjih nedelja.

PROKRIJUMČARILI VIŠE OD 200 MIGRANATA: Dvojica pala zbog šverca izbeglica, naplaćivali im između četiri i pet hiljada evra

Foto: Tanjug/Ap

Nemačka policija uhapsila je danas dvojicu muškaraca osumnjičenih za krijumčarenje više od 200 migranata, uglavnom Sirijaca, u Evropsku uniju, prenose agencije.

Oko 260 policajaca učestvovalo je u racijama i pretresima na osam lokacija u Donjoj Saksoniji i još šest u Berlinu, preneo je AP.

Jedan od osumnjičenih, 23-godišnji muškarac iz Berlina, uhapšen je u Garbsenu blizu Hanovera a drugi, 40-godišnjak, pritvoren je u Lerteu, takođe blizu Hanovera, po austrijskoj poternici.

Vlasti nisu identifikovale osumnjičene, ali bezbednosni zvaničnici rekli su da su njih dvojica deo krijumčarske grupe većinom sastavljene od Iračana koji su navodno prokrijumčarili najmanje 208 migranata u EU desetak puta između avgusta prošle i juna ove godine, javila je nemačka agencija DPA.

Uhapšeni su osumnjičeni za prevoz migranata tokom izuzetno visokih vrućina i u neuslovnim vozilima, a putnicima nisu bili omogućeni ni odmor ni hrana.

Krijumčari su svakom migrantu naplaćivali od 4.000 do 5.000 evra, a rute ilegalnog prebacivanja tih ljudi išle su od Mađarske, preko Austrije i Češke do Nemačke.

Poslednjih sedmica, Nemačka je počela sa sistematskim proverama na svojoj granici sa Poljskom, Češkom i Švajcarskom kako bi sprečila ilegalne migrante da uđu na njenu teritoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading