TAOCI NISU PRIORITET IZRAELA! Još bez sporazuma o oslobađunju zatočenih! Obratio se Benjamin Netanjahu!

Autor:

Svet

18.11.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanjahu je istakao da je prvi i glavni glavni cilj ovog rata osakaćivanje Hamasa, drugi vraćanje taoca i treći eliminisanje pretnje iz Gaze.

TAOCI NISU PRIORITET IZRAELA! Još bez sporazuma o oslobađunju zatočenih! Obratio se Benjamin Netanjahu!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da još uvek ne postoji sporazum o oslobađanju talaca. On je obećao da će javnost biti obaveštena čim bude bilo kakvih novih informacija.

Pored Netanjahua, na konferenciji su se obratili i ministar odbrane Joav Galant i bivši ministar Beni Ganc.


Netanjahu je istakao da je prvi i glavni glavni cilj ovog rata osakaćivanje Hamasa, drugi vraćanje taoca i treći eliminisanje pretnje iz Gaze. On je naglasio da je takođe neophodna i humanitarna pomoć kako bi se održala međunarodna podrška. Bez nje, kako je rekao, i njihovim najboljim prijateljima će biti teško da ih podržavaju na duži vremenski period.

- Humanitarna pomoć je takođe neophodna za nastavak međunarodne podrške. Bez humanitarne pomoći, čak i našim najboljim prijateljima će biti teško da nas dugo izdržavaju. Kada su IDF i Šin Bet zajednički preporučili vladi da prihvati zahtev SAD da dozvoli ograničen ulazak dva tankera dnevno u južni pojas Gaze, ratni kabinet se jednoglasno složio - dodao je Netanjahu kao komentar na odluku kabineta da dozvoli vrlo ograničene količine goriva u Gazi.



Ministar odbrane Joav Galant je na konferenciji izjavio da izraelske snage nastavljaju snažno da gađaju Hamas u Gazi i da će uskoro delovati i na jugu. On je istakao da se nalaze u drugoj fazi kopnene ofanzive i da pogađaju sve lokacije gde je Hamas. Galant je naglasio da Hamas gubi tunele, bunkere, stubove i da su mnogi njihovi viši komandanti ubijeni. On je dodao da će oni koji se kriju na jugu Gaze osetiti izraelski udar u bliskoj budućnosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading