IZRAELSKA VOJSKA UPALA U BOLNICU AL ŠIFA: Vojnici i komandosi unutar kompleksa; Hamas: Bajden dao ZELENO SVETLO!

Autor:

Svet

15.11.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jusef Abul Riš, zvaničnik ministarstva zdravlja, pod upravom Hamasa, koji se nalazi u toj bolnici, izjavio je da je video izraelske tenkove unutar kompleksa i "desetine vojnika i komandosa unutar hitne pomoći i prijemne zgrade", preneo je "Tajms of Izrael".

IZRAELSKA VOJSKA UPALA U BOLNICU AL ŠIFA: Vojnici i komandosi unutar kompleksa; Hamas: Bajden dao ZELENO SVETLO!

Foto: Tanjug-AP, shutterstock, youtube.com/al jazeera

Izraelska vojska (IDF) je prethodno saopštila da su njene trupe izvele operaciju protiv Hamasa u Al Šifi, najvećoj bolnici u Gazi.

"Na osnovu obaveštajnih informacija i neophodnosti operacije, izraelska vojska je sprovela ciljanu i preciznu operaciju protiv Hamasa u određenom delu bolnice Šifa. U okviru snaga IDF postoje medicinski timovi i ljudi koji govore arapski, koji su prošli posebnu obuku da se pripreme za ovaj medicinski kompleks i osetljivo okruženje, sa namerom da se ne naudi civilima", poručili su iz izraelske vojske.

Gutereš pozvao na hitan humanitarni prekid vatre u Gazi

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na hitan humanitarni prekid vatre u Pojasu Gaze, dodavši da je duboko uznemiren zbog užasne situacije u bolnicama u toj oblasti.

"U ime čovečanstva, pozivam na hitan humanitarni prekid vatre", napisao je Gutereš na društvenoj mreži X.

On je naveo da je "duboko uznemiren zbog užasne situacije i dramatičnih gubitaka života u nekoliko bolnica u Gazi".

Hamas okrivio i Bajdena za ulazak izraelske vojske u bolnicu Al Šifa

Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je danas da i predsednika SAD Džozefa Bajdena smatra odgovornim za upad izraelske vojske (IDF) u medicinski kompleks Al Šifa.

Hamas je naveo da je izveštaj američkih obaveštajnih službi od utorka, u kojem se podržava izraelski zaključak da njegovi militanti vrše operacije u Al Šifi, zapravo bilo "zeleno svetlo" za upad IDF-a, preneo je Rojters.

Hamas je ranije odbacio tvrdnje SAD i Izraela da najveću bolnicu u Gazi koristi kao svoj komandni centar. 

Rojters: Izrael odobrio isporuku goriva za kamione UN u Pojasu Gaze

Izrael je odobrio isporuku 24.000 litara goriva za kamione Ujedinjenih nacija u Pojasu Gaze, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor.

Kako se navodi, gorivo je namenjeno isključivo za kamione Ujedinjenih nacija. Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas zasad nisu komentarisale ovu informaciju. 

Palestinski Crveni polumesec: Bolnica na severu Pojasa Gaze potpuno evakuisana

Svi lekari, pacijenti i članovi porodica evakuisani su iz bolnice Al-Kuds na severu Pojasa Gaze, saopštila je humanitarna organizacija Palestinsko društvo Crvenog polumeseca.

Kako navode iz ove organizacije, do potpune evakuacije je došlo nakon više od deset dana opsade, tokom koje je sprečen dolazak medicinskih i humanitarnih zaliha u bolnicu.

Crveni polumesec je na društvenoj mreži X (Tviter) okrivio izraelsku vojsku za bombardovanje bolnice i za pucanje na ljude unutar bolnice. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

15.11.2023 08:58

Bajden je jedno obicno zlo, senilni deda, docice i njima jednog dana crni petak koji ce da ih zbrise sa karte sveta za svo zlo koje su uradili ovom svetu