"NE ŽALIM NI BEBE U PORODILIŠTU" Hamasov bombaš SAMOUBICA otvorio dušu pred kamerom: "Biću mučenik pred Bogom!" A evo zašto svaki dan LEŽI U GROBU (VIDEO)

Autor:

Svet

14.11.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak u kome jedan od pripadnika Hamasa govori o svojoj želji da izvrši bombaški napad, i ističe da nema sažaljenja ni za izraelsku decu.

"NE ŽALIM NI BEBE U PORODILIŠTU" Hamasov bombaš SAMOUBICA otvorio dušu pred kamerom: "Biću mučenik pred Bogom!" A evo zašto svaki dan LEŽI U GROBU (VIDEO)

Foto: Printscreen X @DrEliDavid

- Kad budem dobio zadatak u Izraelu, razneću se, neće biti važno da li se radi o kući ili sobi. Neću sažaljevati nijedno izraelsko dete, i neću se kajati čak ni ako je to vrtić pun dece. Dovoljno je što ću biti mučenik i doći pred Boga", rekao je ovaj pripadnik Hamasa.

On je takođe objasnio zašto svaki dan leži u grobu, navodeći da mu je grob "deo života" i prijatelj.

 

Ne zna se tačno kada je ovaj snimak nastao i da li je verodostojan. 

 

Hamas je bio prva palestinska grupa koja je koristila bombaše samoubice, a njihove taktike su bile inspiracija za islamske pobunjenike i teroriste u Iraku, Avganistanu, SAD-u i Evropi. 

Tokom Drugе intifade (2000-2005), Hamas je koristio bombaše samoubice protiv Izraela. Međutim, tokom sadašnjeg sukoba u Gazi, Hamas nije koristio bombaše samoubice. Ova promena ne može se pripisati samo operativnim razmatranjima: snaga Hamasove osnovne baze popularne podrške je ključni faktor u ovoj situaciji.

Hamas je tokom Druge intifade ciljao pretežno civilne i nekritične mete. To je bila klasična teroristička kampanja, koja je nastojala da u izraelskom stanovništvu izazove strah, a ne da ostvari konvencionalne vojne i strateške prednosti.

Naglasak na bombašima samoubicama tokom Druge intifade bio je jasan: Hamas je verovao da je to njihova ‘pobednička karta, koja je pretvorila [njihovu] slabost i nemoć u snagu i stvorila paritet koji nikada pre nije bio svedočen’ u asimetričnoj borbi protiv Izraela.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading