HAMAS OBJAVIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Devetnaestogodišnja izraelska vojnikinja zarobljena kao talac, čita poruku ocu i majci, potom leži MRTVA! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.11.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas, ekstremistička grupa iz Palestine, objavila je video snimak na kojem se navodno vidi Izraelka koja je bila talac u Pojasu Gaze. Na snimku se vidi devojka koja tvrdi da ima 19 godina i koja čita izjavu u kojoj iznosi detalje o svojoj porodici i rodnom gradu, pokazujući pritom izraelsku ličnu kartu.

HAMAS OBJAVIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Devetnaestogodišnja izraelska vojnikinja zarobljena kao talac, čita poruku ocu i majci, potom leži MRTVA! (VIDEO)

Foto: Printscreen X X@SPRINTERX99880

Prema tvrdnjama Hamasa, devojka je stradala 9. novembra u izraelskom vazdušnom napadu. Izraelske odbrambene snage (IDF) su potvrdile da su upoznate sa sadržajem snimka i da su obišle porodičnu kuću devojke kako bi je informisale o snimku.

 

IDF je osudio Hamas, optužujući ga za korišćenje psihološkog terora i nehumanog postupanja, objavljujući video snimke i fotografije talaca. Treba napomenuti da CNN nije mogao da potvrdi smrt devojke.

 

Hamas, čiji puni naziv je Islamski pokret otpora je palestinska sunitska islamistička politička i vojna organizacija.

Hamas je osnovan 1987. godine, tokom Prve intifade protiv Izraela, od strane palestinskog imama i aktiviste Ahmeda Jasina. Organizacija je nastala iz njegovog Islamskog centra koji je osnovan u Gazi 1973. godine kao islamska dobrotvorna organizacija povezana sa Muslimanskom braćom iz Egipta.

Hamas se sve više uključivao u izraelsko-palestinski sukob krajem 1990-ih godina, protiveći se Pismima o međusobnom priznanju između Izraela i PLO-a, kao i Osimskim sporazumima, koji su naveli Fatah da se odrekne “terorizma i drugih oblika nasilja” i prizna Izrael u potrazi za rešenjem sa dve države.

Hamas je označen kao teroristička grupa od strane Australije, Kanade, Evropske unije, Izraela, Japana, Paragvaja, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading