HUTI NAPALI IZRAEL! Lansirana serija balističkih raketa na vojne ciljeve!

Autor:

Svet

14.11.2023

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska je odmah reagovala na napad i saopštila da je koristila PVO sistem "strela" kako bi presrela projektil u blizini Crvenog mora.

HUTI NAPALI IZRAEL! Lansirana serija balističkih raketa na vojne ciljeve!

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla, Ariel Schalit

Jemenski Huti su danas izvršili napad na Izrael lansirajući seriju balističkih projektila na različite vojne ciljeve, uključujući grad Eilat.

Portparol militantne grupe je izjavio da je ovaj napad usledio nakon 24-časovne vojne operacije koja je podrazumevala gađanje dronovima izraelskih ciljeva. Prema navodima Rojtersa, Huti su poručili da neće oklevati da gađaju bilo koji izraelski brod u Crvenom moru ili na bilo kom drugom mestu.


Izraelska vojska je odmah reagovala na napad i saopštila da je koristila PVO sistem "strela" kako bi presrela projektil u blizini Crvenog mora. Prethodno su se u južnom lučkom gradu Eliatu oglasile sirene za vazdušni napad. Srećom, projektil nije stigao do izraelske teritorije, ali nije saopšteno ko ga je ispalio.

Ovaj napad je izazvao veliku zabrinutost u Izraelu, posebno zbog toga što je usledio nakon nedavnih napada Huta na izraelske ciljeve. Vlada Izraela je pozvala na hitan sastanak Saveta bezbednosti UN i zatražila od međunarodne zajednice da osudi ovaj napad.

Pored toga, Huti su u svom saopštenju naglasili da će nastaviti sa napadima na Izrael i da neće oklevati da gađaju bilo koji deo izraelske teritorije. Ovo predstavlja veliku pretnju za stabilnost u regionu, posebno imajući u vidu da je Izrael već duže vreme suočen sa napadima iz različitih pravaca.

U međuvremenu, Ruska Pacifička flota je izvela vežbu odbrane Severnog morskog puta, što je dodatno podiglo tenzije u regionu. Ova vežba se smatra odgovorom na vežbe koje je nedavno izvela NATO flota u istom regionu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading