VELIKI RAT JE NEIZBEŽAN: Iran poslao poruku koju NIKO U SVETU ne želi da čuje

Autor:

Svet

10.11.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su poslale dve grupe nosača aviona i podmornicu na nuklearni pogon u region Bliskog istoka u pokušaju da odvrate Teheran

VELIKI RAT JE NEIZBEŽAN: Iran poslao poruku koju NIKO U SVETU ne želi da čuje

Foto: Tanjug/AP

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan rekao je svom katarskom kolegi šeiku Mohamedu bin Abdulrahmanu al Taniju, prema navodima iranskih medija, da je širenje rata između Izraela i Hamasa "neizbežno".

- Zbog povećanja intenziteta rata protiv civilnog stanovništva u Gazi proširenje obima rata postalo je neizbežno - rekao je Amir-Abdolahijan u telefonskom razgovoru u četvrtak, prenosi iranska televizija Pres.

Iran i terorističke grupe koje podržava u Libanu, Jemenu, Siriji i Iraku prete regionalnim sukobom od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, navodi Rojters.

SAD su poslale dve grupe nosača aviona i podmornicu na nuklearni pogon u region Bliskog istoka u pokušaju da odvrate Teheran.

Katar, koji ima bliske veze sa Hamasom, pokušava da posreduje u prekidu vatre i oslobađanju talaca koje ta palestinska militantna grupa drži u Pojasu Gaze, ukazuje britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading