RUSI KIDIŠU NA AVDEJEVKU I MARINKU: Vode se borbe PRSA U PRSA, Ukrajinci poslali KIŠU DRONOVA na Krim

Autor:

Svet

07.11.2023

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe su se tokom proteklog dana fokusirale na napade u pravcu Avdejevke, Marjinke i Kupjanska, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

RUSI KIDIŠU NA AVDEJEVKU I MARINKU: Vode se borbe PRSA U PRSA, Ukrajinci poslali KIŠU DRONOVA na Krim

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Rusi nastavljaju pokušaje da opkole Avdejevku, a ukrajinske snage čvrsto drže odbranu, prenosi Unian. Ukrajinski generalštab navodi da su i ruski napadi u pravcu Marjinke, Bahmuta, Šahtjorska i Zaporožja odbijeni.

Istovremeno, ukrajinske odbrambene snage nastavljaju ofanzivnu operaciju u pravcu Melitopolja i južno od Bahmuta, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Eliminisano 17 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Crnog mora i Krima

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su jutros sistemi protivvazdušne odbrane oborili devet i presreli osam ukrajinskih dronova iznad Crnog mora i Krima. Prethodno je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio da je pet dronova oboreno iznad Crnog mora, prenosi Interfaks.

Ostaci jednog od dronova oborenih iznad Sevastopolja pali su na privatnu kuću, navodi agencija. Krim, čije je pripajanje Rusija proglasila 2014. godine, na meti je ukrajinskih dronova od kada je Rusija napala Ukrajinu 24. februara prošle godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading