IZRAEL SLAO PORUKE DA ĆE GAĐATI BOLNICU U GAZI I TRAŽIO HITNU EVAKUACIJU PACIJENATA I CIVILA! Pretvara područje u vojnu zonu! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

29.10.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor bolnice Basam Murad rekao je danas Rojtersu da je dobio nekoliko upozorenja u kojima se navodi da bolnicu treba što pre evakuisati.

IZRAEL SLAO PORUKE DA ĆE GAĐATI BOLNICU U GAZI I TRAŽIO HITNU EVAKUACIJU PACIJENATA I CIVILA! Pretvara područje u vojnu zonu! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/Mreža X/@PalestineRCS

Palestinska organizacija Crvenog polumeseca objavila je na društvenim mrežama da su se u blizini bolnice Al Kuds čule eksplozije.

 

 

Šef organizacije Marvan Džilani rekao je za BBC njuz da je oko 17.40 po lokalnom vremenu prijavljeno veoma intenzivno granatiranje oko bolnice i da je jedna raketa pala samo nekoliko metara od objekta, oštetivši prozore.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca navodi u saopštenju da su zdravstveni radnici u bolnici prijavili nasilne napade i granatiranje u značajnoj blizini bolnice, piše Bi-Bi-Si.

Podsetimo, direktor bolnice Basam Murad rekao je danas Rojtersu da je dobio nekoliko upozorenja u kojima se navodi da bolnicu treba što pre evakuisati.

 

 

- Prvo nas je pozvao Palestinski Crveni polumesec, kome je izraelska vojska rekla da zahteva evakuaciju svih pacijenata i osoblja, kao i drugih ljudi koji borave u bolnici - rekao je on.

- Pominjali su da će ovo područje biti vojna zona, da će biti sukoba, da će to područje postati opasno i da moramo brzo da se evakuišemo - rekao je Mourad i dodao da u bolnici boravi između 12.000 i 14.000 prognanika.

Džilani navodi da je izraelska vlada preko zvaničnika UN rekla da je dala naređenje za evakuaciju bolnice, ali da je on poruku dobio dok je bombardovanje bolnice još trajalo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading