NOVINAR HEROJ! Ubili su mu porodicu u izraelskom bombardovanju, ali on je nastavio da IZVEŠTAVA!

Autor:

Svet

26.10.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzburkana situacija na Bliskom istoku nastavlja da budi strahote i tragedije, a poslednji u nizu je palestinski novinar Vael al-Dahdouh koji je izgubio članove svoje porodice u izraelskom zračnom napadu.

NOVINAR HEROJ! Ubili su mu porodicu u izraelskom bombardovanju, ali on je nastavio da IZVEŠTAVA!

Foto: twitter


 Bez obzira na ličnu tragediju, ovaj hrabri novinar nastavlja da izveštava o izraelskoj kampanji bombardovanja Gaze.

Slika koja je obišla svet prikazuje al-Dahdouha kako u naručju drži telo svoje kćeri, dok drugim okom posmatra tragično izmučeno telo svog sina na hladnom betonu bolnice. Te scene su duboko potresle svet i ponovo su podigle prašinu oko izraelskih vazdušnih napada na Pojas Gaze.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Ova najnovija tragedija se dogodila u izbegličkom kampu Nuseirat, gde su al-Dahdouh i njegova porodica pokušali da se skloni nakon što su bili raseljeni. Nažalost, izraelska vojska nije prezala ni od čega, te su al-Dahdouhova supruga, sin, ćerka, unuk i osam drugih rođaka postali još jedne žrtve besomučnog bombardovanja.

 

 


Iako je izraelska vojska pokrenula nemilosrdne vazdušne napade na Pojas Gaze kao odgovor na prekogranični napad Hamasa, posledice ovog nasilja su veoma teške. Od početka bombardovanja, više od 6.500 Palestinaca je izgubilo živote, a više od 2,3 miliona stanovnika Gaze je ostalo bez osnovnih životnih potrepština poput hrane, vode, lekova i goriva. Ova humanitarna kriza se ne sme zanemariti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading