PUTIN DIGAO SVET NA NOGE! Rusija spremna na pregovore sa Ukrajinom! Zelenski mora da ispuni samo jedan uslov!

Autor:

Svet

16.10.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine je izdao ukaz o zabrani mirovnih pregovora sa nama. Svima, kao i samom sebi. Pa, kako možete da pregovarate ako oni to ne žele, a izdali su i regulatorni dokument koji zabranjuje te pregovore, rekao je Putin.

PUTIN DIGAO SVET NA NOGE! Rusija spremna na pregovore sa Ukrajinom! Zelenski mora da ispuni samo jedan uslov!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ukrajina, ako želi da počne pregovore sa Rusijom, treba da poništi uredbu o zabrani pregovora i da izjavi spremnost za dijalog, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Predsednik Ukrajine je izdao ukaz o zabrani mirovnih pregovora sa nama. Svima, kao i samom sebi. Pa, kako možete da pregovarate ako oni to ne žele, a izdali su i regulatorni dokument koji zabranjuje te pregovore - rekao je Putin u intervjuu kineskoj Centralnoj televiziji uoči posete Kini.

On je dodao da ukrajinska strana, ako želi da započne pregovore, očigledno prvo treba da poništi ovu uredbu.

- Izjavljujemo našu spremnost za ove pregovore. Spremni smo, uključujući i korišćenje predloga naših kineskih prijatelja - rekao je ruski predsednik.

Moskva je više puta isticala da je spremna za pregovore, ali ih je Kijev zakonom zabranio. Volodimir Zelenski je ranije na G20 saopštio da neće biti novih Minskih sporazuma. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je istakao da takve reči „apsolutno potvrđuju“ stav Kijeva o nespremnosti na pregovore.

(Republika/Informer)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading