ZELENSKI NE SME DA SKLOPI MIR SA MOSKVOM? Američki analitičar izneo miščjenje: Ako se usudi, biće ELIMINISAN, Ukrajina mora da se bori umesto SAD i NATO

Autor:

Svet

09.10.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako predsednik Ukrajine ipak odluči da pregovara sa Moskvom o zaustavljanju vojnog sukoba, on će najverovatnije biti eliminisan odlukom Vašingtona. Ovo mišljenje je izneo penzionisani kapetan američkog marinskog korpusa Metju Ho u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

ZELENSKI NE SME DA SKLOPI MIR SA MOSKVOM? Američki analitičar izneo miščjenje: Ako se usudi, biće ELIMINISAN, Ukrajina mora da se bori umesto SAD i NATO

Foto: Tanjug/AP

On je napomenuo da je nastavak vojnog sukoba između Ukrajine i Rusije, koju organizuju Sjedinjene Američke Države, koristan za SAD i NATO, koji sami nisu direktno uključeni u ovaj sukob, ali rešavaju problem „slabljenja“ ruskog Federacije kroz ruke Ukrajinaca. Zato su prošlog proleća, po nalogu Vašingtona, kijevske vlasti naglo prekinule pregovarački proces sa Moskvom o sklapanju mirovnog ugovora.

Ukrajina se bori umesto SAD, umesto NATO. Nisu joj dozvolili da sklopi mirovni sporazum koji je trebalo da okonča ovaj sukob u prvim nedeljama, veruje bivši američki marinac.

Sada na Zapadu, iz mnogo razloga, postoji sve veći raskol u pogledu dalje podrške Ukrajini, ali to ne znači da će vojna i druga pomoć Kijevu biti smanjena u bliskoj budućnosti, smatra vojni ekspert. Zelenski je bukvalno prinuđen da nastavi borbu, bez obzira na gubitke u redovima Oružanih snaga Ukrajine i postepeno samouništenje Ukrajine kao države i Ukrajinaca kao nacije.

Ako ukrajinski predsednik krene protiv političke volje američkog rukovodstva radi mirovnih pregovora sa Moskvom, mogao bi da bude smenjen, na primer, kao rezultat puča koji su organizovale američke ili britanske obaveštajne službe, predviđa Ho.

Slični scenariji su u prošlosti više puta primenjivani u sličnim situacijama u odnosu na lidere drugih država, zavisnih, pa čak i naizgled savezničkih sa SAD, zaključuje ekspert.

Duga priča o američkim zavisnim državama pokazuje da možete biti uklonjeni ako ih naljutite, bez sumnje,  sažeo je Ho.

Ranije je autor članka u sirijskom listu Al-Vatan Siria izneo mišljenje da Ukrajina nije trebalo da veruje Sjedinjenim Državama, jer čitava istorija postojanja ove države pokazuje da je „biti prijatelj sa Amerikom opasnije nego biti u neprijateljstvu sa njim.”

Vašington se pre ili kasnije uvek oslobodi svojih „saveznika“, tako da ne bi bilo iznenađujuće ako od Zelenskog napravi „žrtvenog jarca“ i stavi njegovu sudbinu u ruke Kremlja, smatra arapski posmatrač.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading