POGOĐENO I SKLADIŠTE ŽITA! Žestoko u Ukrajini, napadnuta Odeska oblast nadzvučnim raketama Oniks! IMA POVREĐENIH!

Autor:

Svet

07.10.2023

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima načelnika Odeske uprave Oleha Kipera, u napadu su povređene četiri osobe i njima je ukazana lekarska pomoć.

POGOĐENO I SKLADIŠTE ŽITA! Žestoko u Ukrajini, napadnuta Odeska oblast nadzvučnim raketama Oniks! IMA POVREĐENIH!

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Rusija je noćas napala Odesku oblast nadzvučnim protivbrodskim raketama tipa Oniks, ispaljenim iz obalskog raketnog sistema Bastion sa Krima, saopštila je jutros južna komanda Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima načelnika Odeske uprave Oleha Kipera, u napadu su od razbijenog stakla povređene četiri osobe i njima je ukazana lekarska pomoć, prenosi agencija Unian.

- Pogođena je zgrada pansiona u rekreativnoj zoni i skladište žita - navela je komanda jug ukrajinske vojske. Dodaje se da su ostaci rakete i eksplozivni talas doveli do požara i da je oštećeno nekoliko stambenih zgrada.

Podsećamo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je juče da će ruske snage ove zime pokušati da unište ukrajinski elektroenergetski sistem.

- Sadašnje rukovodstvo Rusije radi ono što je već radilo. Ponavljaju sve greške i svako zlo. Ove zime, ruski teroristi će ponovo pokušati da unište naš elektroenergetski sistem. Oni nisu u stanju da prihvate ideju da Ukrajina neće biti osvojena - poručio je Zelenski u obraćanju objavljenom na sajtu predsedništva.

On je dodao da Ukrajina preduzima dodatne korake, kroz saradnju sa partnerima, kako bi ojačala svoju odbranu. Zelenski je naveo da sa Nemačkom pregovara o isporuci "patriota", sa Italijom o novom paketu vojne pomoći, a da je sa Španijom već dogovorena isporuka dodatnih PVO sistema "hawk". Istovremeno, ukrajinski predsednik je dodao da traju pregovori sa Velikom Britanijom, Francuskom, Holandijom i Evropskom unijom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading