GORI UKRAJINA! Masovan napad Rusije raketama i dronovima!

Autor:

Svet

16.10.2023

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da su ruske snage ojačale svoje položaje na celoj liniji fronta u Ukrajini nakon, kako je rekao, neuspeha ukrajinske protivofanzive.

GORI UKRAJINA! Masovan napad Rusije  raketama i dronovima!

Foto: Printscreen Twitter Maria Avdeeva

Ruske snage izvele su noćas masovan napad dronovima i raketama na Ukrajinu, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine upozorila je na mogućnost napada u Černigovskoj, Sumskoj, Poltavskoj, Hmeljnickoj, Viničkoj i Žitomirskoj oblasti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da su ruske snage ojačale svoje položaje na celoj liniji fronta u Ukrajini nakon, kako je rekao, neuspeha ukrajinske protivofanzive.

Rusija trenutno kontroliše oko 17,5 posto ukrajinske teritorije, a četveromesečna ukrajinska protivofanziva ove godine nije donela gotovo nikakvu teritorijalnu dobit.

Ukrajina je vratila teritorije koji je Rusija zauzela prošle godine, ali ukrajinska vojska se mučila da probije ruske linije koje su ojačane minskim poljima i hiljadama dodatnih ruskih vojnika.

- Što se tiče protivofanzive, koja je navodno u zastoju, potpuno je propala - rekao je Putin u videu koji je na društvenim mrežama objavio novinar iz Kremlja Pavel Zarubin.

Upitan o bitci za istočni ukrajinski grad Avdiivku, Putin je zaključio da Ukrajina priprema nove ofanzivne operacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading