SMRTONOSNI OBRUČ OKO AVDEJEVKE: Pakleni dani za Ukrajince, Rusi prže njihove položaje zapaljivom municijom, prizori kao iz APOKALIPSE (VIDEO)

Autor:

Svet

13.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avdejevka je pod snažnim napadom ruske artiljerije i višecjevnih raketnih bacača. Ruske trupe su već ušle u naselje Berdiči, severno od Avdejevke, i preuzele kontrolu nad mestom Vodjanoe.

SMRTONOSNI OBRUČ OKO AVDEJEVKE: Pakleni dani za Ukrajince, Rusi prže njihove položaje zapaljivom municijom, prizori kao iz APOKALIPSE (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci spaljivanja ukrajinskih položaja zapaljivom municijom, i na njima se vidi da je stanje u gradu bukvalno blisko paklu.

 

Situacija postaje sve napetija kako ruske snage stežu obruč oko ukrajinskog utvrđenja s centrom u Avdejevki i susednoj Krasnogorovki. Prema ruskim procenama, ukrajinski garnizoni su sada osetno smanjeni, sa 12.000 vojnika na 2.500 vojnika. Ruske snage su bombardovale ukrajinska uporišta koristeći pametne avio-bombe "FAB-500" i "FAB-1500".

 

 

Vojni stručnjaci, kao što je Stanislav Krapivnika, upozoravaju da zauzimanje Avdejevke neće biti lako. Ukrajinci su godinama gradili podzemne komunikacije i bunkere u tom gradiću. Prema Krapivniki, Avdejevka će biti podeljena na sektore, a ruske trupe će napredovati prema centru iz juga i severa. Cilj je prepoloviti grad, čime će se onemogućiti protivniku da se izvuče iz okruženja, ponovo utvrdi pozicije ili povuče.

 

Brzina ruskog napredovanja zavisiće o prisutnosti civila. Krapivnika napominje da će vojska pažljivo razmatrati prisustvo civila u Avdejevki. Ako nema civila, grad bi mogao proći kao drugi Bahmut, ali budući da je Avdejevka veće ukrajinsko utvrđenje od Bahmuta, gubici bi mogli biti znatno veći. Stanje ukrajinskih snaga takođerigra ključnu ulogu u ishodu situacije.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading