AMERIKA MORA DA BUDE SPREMNA! KONGRES SAD UPOZORAVA: Sve izvesniji NUKLEARNI SUKOB sa Rusijom i Kinom!

Autor:

Svet

13.10.2023

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštaju međupartijske komisije Kongresa, nuklearne snage Sjedinjenih Američkih Država su loše pripremljene za potencijalni sukob protiv Rusije i Kine. Izveštaj navodi da su američkim nuklearnim snagama potrebne kvantitativne i strukturne promene.

AMERIKA MORA DA BUDE SPREMNA! KONGRES SAD UPOZORAVA: Sve izvesniji NUKLEARNI SUKOB sa Rusijom i Kinom!

Foto: shutterstock

Zakonodavci smatraju da je planirana modernizacija nuklearnih snaga “neophodna, ali nedovoljna”, s obzirom na to da bi nuklearni arsenali Rusije i Kine mogli biti na istom nivou kao u SAD. Izveštaj ističe da "ove izmene diktiraju neophodnost korigovanja potencijala nuklearnih mogućnosti SAD, kako kvantitativnih, tako i strukturnih".

Autori studije su nuklearni sukob sa Rusijom i Kinom nazvali sve izvesnijim. Predlažu da se odluke povodom obuzdavanja snaga donose već sada, kako bi uspeli da odgovore na “egzistencijalne” izazove koji će se pojaviti tokom 2027-2035. godine.

Važno je napomenuti da je ovo samo jedan izveštaj i ne predstavlja zvaničnu politiku ili stav Sjedinjenih Američkih Država. Takođe, važno je naglasiti da je održavanje mira i stabilnosti u svetu od suštinskog značaja i da bi sve strane trebalo da rade na smanjenju tenzija i izbegavanju sukoba.

Izveštaj o nuklearnim snagama Sjedinjenih Američkih Država naručila je međupartijska komisija Kongresa. Ovaj izveštaj je deo njihovog nastojanja da procene trenutno stanje i buduće potrebe američkih nuklearnih snaga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading