STIGLO NAREĐENJE OD ZELENSKOG! Smenjen komandant Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane!

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U predsedničkoj naredbi objavljenoj danas, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič kao novi komandant.

STIGLO NAREĐENJE OD ZELENSKOG! Smenjen komandant Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, donosi značajnu odluku o smeni komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane, koje igraju ključnu ulogu u odbrani zemlje od početka ruskog napada na Ukrajinu.

U predsedničkoj naredbi objavljenoj danas, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič kao novi komandant, prema izveštaju Rojtersa. General Ihor Tancjur, koji je obavljao tu funkciju od maja 2022. godine, smenjen je posebnom naredbom. Iako razlozi za ovu smenu nisu navedeni u naredbi, ova odluka predstavlja značajnu promenu u vođenju ukrajinskih snaga.

General-major Anatolij Barhilevič (54) prethodno je obavljao funkciju načelnika štaba trupa u istočnoj Ukrajini, gde su se vodile žestoke borbe od početka ruskog napada u februaru 2022. godine. Snage Teritorijalne odbrane igraju ključnu ulogu u zaštiti ključnih objekata, borbi protiv sabotaža i neprijateljskih obaveštajnih snaga, kao i održavanju opšte bezbednosti u Ukrajini. Takođe, one moraju osigurati odbranu dok se glavne ukrajinske oružane snage razmeštaju.

Ovo je još jedan korak u promenama u vođenju ukrajinske vojske, s obzirom na nedavno imenovanje novog ministra odbrane, Rustema Umerova, prošlog meseca.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading