STRAVIČAN NOĆNI NAPAD NA HERSON: U raketiranju ranjeno više desetina civila, među povređenima mlada žena i njena devetomesečna beba (VIDEO)

Autor:

Svet

08.10.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetine ljudi su ranjene, uključujući jednu 27-godišnju ženu i njenu devetomesečnu bebu, u ruskom napadu na južni ukrajinski region Herson, saopštio je danas guverner te oblasti Oleksandr Prokudin.

STRAVIČAN NOĆNI NAPAD NA HERSON: U raketiranju ranjeno više desetina civila, među povređenima mlada žena i njena devetomesečna beba (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

On je na aplikaciji Telegram naveo da je u napadu ranjen i lekar Crvenog krsta. Nekoliko kuća i gasovod oštećeni su u istom napadu, naveo je Prokudin.

U protekla 24 sata, ruske snage izvele su 59 napada na Herson, dodao je guverner, prenosi Rojters.

 

„Hersonska oblast je doživela još jednu strašnu noć. Neprijatelj je više puta napadao grad i naselja na desnoj obali. Desetine ranjenih, među kojima i dete“, napisao je on.

 

Prema rečima zvaničnika, stambeni kvart Hersona bio je pod neprijateljskom vatrom. Tu su oštećene kuće, automobili, gasna distributivna mreža. Neke od granata nisu eksplodirale, pa su ih spasioci eliminisali.

Povređeno je 11 stanovnika Hersona. Među njima, 27-godišnja žena i njena devetomesečna ćerka prevezene su u bolnicu u srednje teškom stanju.

Među nastradalima je i 33-godišnji lekar Crvenog krsta. Čovek je takođe hospitalizovan - sa eksplozivnom povredom i kontuzijom.

"Nekoliko stanovnika Hersona imalo je akutnu reakciju na stres. Morali su biti odvedeni u bolnicu“, rekao je Prokudin.

 

On je pojasnio da se radi o dva supružnika - muškarcu starom 67 godina i supruzi od 63 godine, muškarcu od 56 godina i supruzi od 54 godine i 87-godišnjaku i 62-godišnjaku.

 

Pored toga, povređenim muškarcima starosti od 24 i 34 godine lekari su na licu mesta pružili neophodnu pomoć.

Takođe te noći, opština Stanislavsk je bila pod ruskom vatrom iz protivvazdušnog raketnog sistema Grad. Kako je saopštilo regionalno tužilaštvo u Hersonu, neprijateljske granate su pogodile privatnu kuću u jednom od sela – povređena je četvoročlana porodica  .

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading