ŠOJGU IZVRŠIO INSPEKCIJU, "SATANA" NA BORBENOM DEŽURSTVU! Zapad se trese OD STRAHA, najmoćnija ruska raketa se uvodi u AKTIVNU SLUŽBU!

Autor:

Svet

07.10.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U značajnom napretku za ruske odbrambene sposobnosti, Ministarstvo odbrane je najavilo skoro uvođenje u službu prvih derivata pete generacije strateškog raketnog sistema "Sarmat".

ŠOJGU IZVRŠIO INSPEKCIJU, "SATANA" NA BORBENOM DEŽURSTVU! Zapad se trese OD STRAHA, najmoćnija ruska raketa se uvodi u AKTIVNU SLUŽBU!

Foto: Youtube, Tanjug/AP

Ova vest je stigla nakon inspekcije koju je sproveo načelnik Vojnog odeljenja, Sergej Šojgu, u Krasmash AD fabrici smeštenoj na teritoriji Krasnojarska.

Tokom posete, Šojgu je ocenio napredak u ispunjavanju državne odbrambene naredbe. Obišao je proizvodne radionice i posmatrao tehnološke procese uključene u masovnu proizvodnju Sarmat raketa. "Trenutno se proizvode prve proizvodne rakete koje će uskoro biti postavljene u aktivnu službu. Radovi na izgradnji, montaži i puštanju u rad jedinica i sistema lansera silosa i komandnih mesta su u završnoj fazi, u jednom od formacijskih pozicionih područja", stajalo je u zvaničnom saopštenju Ministarstva.

 

Sarmat je strateški raketni sistem koji sadrži međukontinentalnu balističku raketu (ICBM) s tečnim pogonom, a težina svake rakete premašuje 200 tona. Ovaj napredni sistem dizajniran je da zameni zastarele rakete Vojvoda koje trenutno koristi Ruska strateška raketna vojska. Šojgu je istakao prioritet opremanja ruskih strateških nuklearnih snaga ovim kompleksom, naglašavajući ulogu sistema kao osnove kopnenih strateških nuklearnih snaga zemlje.

 

"Odluka koju je doneo predsednik Ruske Federacije označava operativnu spremnost perspektivnog strateškog raketnog sistema Sarmat. Opremanje Strateških raketnih snaga ovim kompleksom, koji će činiti osnovu kopnenih strateških nuklearnih snaga Rusije, naš je glavni prioritet u obezbeđivanju odbrambenih sposobnosti zemlje. Trenutno se radi na opremanju prvog raketnog puka sa Sarmat ICBM i taj zadatak se rešava", izjavio je Šojgu tokom posete Krasmash fabrici.

Ministarstvo je pojasnilo da radovi na pozicionom području jedne od formacija strateških raketnih snaga ulaze u završnu fazu. Ovi radovi obuhvataju izgradnju, montažu i puštanje u rad jedinica i sistema lansera silosa i komandnih mesta.

Pored toga, generalni direktor Krasmash-a informisao je o proširenju proizvodnih kapaciteta kompanije, nabavci modernih tehnoloških opreme i uskoro početku rada nove proizvodne zgrade koja pokriva površinu od 18.000 kvadratnih metara, pružajući 300 radnih mesta opremljenih najvišim standardima.

 

Naglašavajući posvećenost obuci stručnog kadra, napomenuo je da je došlo do povećanja mladih ljudi sa odličnim obrazovanjem i kvalifikacijama koji se pridružuju kompaniji u poslednje vreme.

 

Uvođenje u službu sistema Sarmat označava značajan korak u ruskoj odbrambenoj strategiji, unapređujući odvraćajuće sposobnosti zemlje i čvrsto utemeljujući njenu poziciju kao vodećeg igrača u globalnim tehnologijama odbrane. Dok se sistem priprema za aktivnu službu, ceo svet pažljivo prati, priznajući napore Rusije u obezbeđivanju nacionalne sigurnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading