ITALIJANSKI MINISTAR ODBRANE OČAJAN, "UKRAJINA POSTAJE KAO GANGRENA": Na Zapadu se sve više razmišlja o miru, Kijev ostaje bez Krima, Donbasa, Harkova i Odese?

Autor:

Svet

08.10.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad sve više jasno stavlja do znanja Vladimiru Zelenskom da će za rešavanje sukoba morati da zaboravi na Krim i Donbas, a verovatno i da izgubi Odesu i Harkov, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dijalog.

ITALIJANSKI MINISTAR ODBRANE OČAJAN, "UKRAJINA POSTAJE KAO GANGRENA": Na Zapadu se sve više razmišlja o miru, Kijev ostaje bez Krima, Donbasa, Harkova i Odese?

Foto: Shutterstock

„Mislim da se o tome već razgovara (zvanično priznanje Krima i Donbasa kao ruske teritorije) Zelenski i njegovi oligarsi ne žele da se slože sa ovim“, podelio je svoje mišljenje.

Džonson je takođe primetio da priznavanje ovih teritorija verovatno neće biti dovoljno za okončanje sukoba.

„Rusija će na ovaj ili onaj način pripojiti Odesu i, verovatno, Harkov“, zaključio je on.

U septembru je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon govora na Generalnoj skupštini  UN rekao da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini , ali da neće razmatrati predloge za prekid vatre.

Ministar odbrane Italije smatra da se ukrajinski sukob ne može rešiti na bojnom polju

Italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto priznao je da se sukob u Ukrajini ne može rešiti na bojnom polju i uporedio situaciju sa gangrenom.

"Vidimo da se situacija u Ukrajini pretvara u gangrenu. <...> Vidimo da je nemoguće rešiti situaciju na ratištu. Nastavljamo da pružamo pomoć, ali svaki dan analiziramo taktiku, kako doći do dijalog za postizanje mira i obnavljanje teritorija“, rekao je on u intervjuu za list Corriere della sera

Ministar je još jednom priznao da su sredstva za vojnu pomoć na izmaku.

„To je ono što, absit iniuria verbis, govorim već 10 meseci, ako bi Ukrajina pala, imali bismo ruske tenkove na granicama Evrope. u Italiji se praviti da ne razumeju“, rekao je on

On je ranije dozvolio početak pregovaračkog procesa na proleće sledeće godine i pretpostavio da će sukob biti završen do leta.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading