SAMO ŠTO SE PORODILA, OTELI SU JE I SAD JE MUČE: Suprug u agoniji zbog žene, MOLI SE SAMO ZA JEDNU STVAR

Autor:

Svet

15.10.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima nema nikakve informacije o tome gde mu je supruga i da li je uopšte živa

SAMO ŠTO SE PORODILA, OTELI SU JE I SAD JE MUČE: Suprug u agoniji zbog žene, MOLI SE SAMO ZA JEDNU STVAR

Foto: facebook/celine ben david nagar

Pripadnici Hamasa koji su 7. oktobra izvršili udar na Izrael i to prvo na muzički festival Supernova, a zatim i na kibuce širom zemlje, tom prilikom su oteli više od 150 talaca.

Na meti im se našla i tridesetdvogodišnja Selin Ben David Nagar koja se kobnog jutra sa dve prijateljice vraćala sa “festivala smrti” Supernova.

To joj je bio prvi izlazak posle šestomesečnog porodiljskog odsustva i narednog jutra trebalo je da se vrati i na posao. Umesto na posao, odvedena je u Gazu.

Njena porodica od tada proživljava noćnu moru.

Selinin suprug Ido izjavio je da je kobnog jutra u 7:11 ona njemu poslala poslednju poruku.

- Napisala je ‘vojnici dolaze, Bože bila je greška što sam došla ovde’. Našli su joj auto pun rupa od metaka. Došao sam na lice mesta, ali vojnici mi nisu dozvolili da pređem na teritoriju gde je pronađen naš automobil. Sreo sam stranca koji je rekao da je bačena granata na sklonište gde su bili učesnici festivala. Većina je poginula, ali on mi je tvrdio da je Selin preživela i da su je odveli Hamasovci. Nema njenog tela, niko ni danas ne zna ništa o njoj. Ne spavam, ne jedem, plačem. Potpuno sam bespomoćan - rekao je Ido za BBC.

On je dodao da je Selin odrasla u Francuskoj i da ima i njihovo državljanstvo.

- Ona je neverovatna žena, osoba koja je okružena prijateljima i ljubavlju. Imamo šestomesečnu bebu. Ovo je trebalo da joj bude poslednji provod povratka na posao. Dogovorili smo se da ću doći po nju u ponoć, ali nije došla kući - govori Ido.

Rođaci i prijatelji svaki dan dolaze kod Ida. Donose mleko i hranu da nahrane malu Eli koja je još bila na dojenju.

Malo se zna o lokaciji ili stanju oko 150 talaca za koje se veruje da su odvedeni u Gazu. Zarobljeni su u gradovima duž granice Izraela i Gaze, kao i u vojnim bazama na tom području, a među njima ima dece i beba, starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Za Idu i stotine drugih bliskih rođaka to je noćna mora iz koje se ne mogu probuditi.

- Pokušavam da se borim protiv toga na svaki način koji mi pada na pamet, pokušavam da budem optimističan i razmišljam pozitivno. Želim da verujem da je živa tamo u Gazi i možda se brine o deci koja su oteta s njom. Nadam se da zna da se borimo za nju i da govori sebi da će se vratiti kući - kaže Selinin suprug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading