ISLAMSKI DŽIHAD ZAROBIO VIŠE OD 30 IZRAELACA: Odbijaju da ih puste na slobodu sve dok svi zatočeni Palestinci ne budu oslobođeni

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su pozdravili sukob Hamasa i Izraela kao ''dane ponosa i slave''.

ISLAMSKI DŽIHAD ZAROBIO VIŠE OD 30 IZRAELACA: Odbijaju da ih puste na slobodu sve dok svi zatočeni Palestinci ne budu oslobođeni

Foto: Profimedia

Militantna grupa Islamski džihad u zatočeništvu drži više od 30 Izraelaca koji su oteti u Pojasu Gaze od kako je u subotu Hamas započeo napade na Izrael, saopštio je danas lider Islamskog džihada Zijad Nakele.

- Vojnika i doseljenika koje držimo kao ratne zarobljenike u Gazi ima na desetine i više. U stvari, mogu reći da oni daleko premašuju ovaj broj. Islamski džihad do sada ima više od 30 neprijateljskih zatvorenika - saopštio je Nikale, prenosi Tajms of Izrael.

Portal dodaje da se veruje da Hamas drži više od 100 Izraelaca kao zatočenike u Gazi.

Vođa Islamskog džihada je istakao da zarobljenici neće biti vraćeni u domovinu "dok svi njihovi zatvorenici ne budu pušteni", aludirajući na hiljade Palestinaca koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

Nakale je pozdravio sukob Hamasa i Izraela kao ''dane ponosa i slave'', i pohvalio ''sliku jedinstva između snaga otpora'', koja je nastala nakon jučerašnjeg napada na Izrael, dodajući da Islamski džihad ''ne vidi razliku između Gaze, Jerusalima i Dženina''.

- Bitke koje su se vodile u izraelskim naseljima izraelskim gradovima, napadi na vojne baze, zarobljavanje vojnika i njihovo ostavljanje oružja su jasan dokaz da je izraelska vojska slabija nego što mnogi u svetu veruju - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading