ZELENSKI PRITISNUT SA SVIH STRANA, NAUMIO ONO NEMOGUĆE! Predsednik Ukrajine pod velikim pritiskom - kontrolišu mu svaki potez

Autor:

Svet

29.09.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom ove situacije oglasio se bivši britanski diplomata.

ZELENSKI PRITISNUT SA SVIH STRANA, NAUMIO ONO NEMOGUĆE! Predsednik Ukrajine pod velikim pritiskom - kontrolišu mu svaki potez

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je postao talac ultranacionalista koji kontrolišu svaki njegov potez, smatra bivši britanski diplomata Alister Kruk.

 

Kako je Kruk naglasio u intervjuu YT kanalu Judging Freedom, Zelenski je u sličnoj poziciji u pogledu zapadnih zemalja koje traže njegov odlazak, aktivno se zalažući za održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini.

- Rečeno mi je da će pokušati da pređe na mnogo veću predsedničku ulogu kako bi imao punu moć i više ne bi bio toliko zavisan od, da tako kažem, političkih struktura Ukrajine ispod sebe. Ne znam da li je to moguće – nisam siguran da je moguće – ali izgleda da je pod velikim pritiskom Vašingtona, koji kaže da mora da ode, a da se odlazak vrši putem izbora. I nemam pojma koga će gurnuti da zauzme njegovo mesto. Pretpostavljam da će, ako Toni Blinken i Viktorija Nuland donesu odluku, progurati ultranacionalistu pre nego umerenog političara - ali ovo je samo spekulacija sa naše strane - kazao je Kruk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading