NAGORNO KARABAH PRESTAJE DA POSTOJI! Od OVOG datuma ništa više neće biti isto za Jermene!

Autor:

Svet

28.09.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogovor predviđa "slobodan, dobrovoljan i nesmetan prolaz" stanovnicima Nagorno-Karabaha i vojnim licima koja su položila oružje kroz koridor Lačin.

NAGORNO KARABAH PRESTAJE DA POSTOJI! Od OVOG datuma ništa više neće biti isto za Jermene!

Foto: Tanjug/AP

Republika Nagorno-Karabah će prestati da postoji od 1. januara 2024. godine, prema ukazu koji je potpisao predsednik nepriznate Republike Arcah, Samvel Šahramanjan.

Ovaj ukaz nalaže raspuštanje svih državnih institucija i organizacija u Nagorno-Karabahu i označava kraj postojanja Republike Arcah. Uredba će stupiti na snagu odmah po objavljivanju i potpisana je kao odgovor na nastalu situaciju posle 19. septembra.

Odluka je doneta u svetlu trenutno teške vojno-političke situacije u regionu i postignutog dogovora sa predstavnicima Republike Azerbejdžan uz posredovanje ruskih mirovnih snaga. Dogovor predviđa "slobodan, dobrovoljan i nesmetan prolaz" stanovnicima Nagorno-Karabaha i vojnim licima koja su položila oružje kroz koridor Lačin.

Stanovnicima Nagorno-Karabaha, uključujući one koji se trenutno nalaze van republike, predlaže se da se upoznaju sa uslovima reintegracije koje je iznela Republika Azerbejdžan i da donesu nezavisnu i individualnu odluku o mogućnosti ostanka ili povratka u Nagorno-Karabah.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading