DEVETORO UHAPŠENO ZBOG KRVAVE SVADBE U IRAKU: U stravičnom požaru poginulo i povređeno više od 450 osoba POGLEDAJTE KAKO JE BUKNULO (VIDEO)

Autor:

Svet

27.09.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iračke vlasti privele su devet osoba u vezi sa požarom u sali za venčanja u provinciji Niniva na severu zemlje, koji je odneo živote najmanje 100 ljudi, javila je iračka onlajn publikacija Al-Furat Nevs, pozivajući se na čelnika pres službe iračkih snaga bezbednosti Saada Moana.

DEVETORO UHAPŠENO ZBOG KRVAVE SVADBE U IRAKU:  U stravičnom požaru poginulo i povređeno više od 450 osoba POGLEDAJTE KAKO JE BUKNULO (VIDEO)

Foto: Tanjug AP Photo/Farid Abdulwahed

"Devet osoba je privedeno u vezi sa požarom na venčanju u okrugu Hamdanija. Preliminarni istražni podaci pokazuju da do požara nije došlo zbog namernih radnji, već kao rezultat zanemarivanja pravila zaštite od požara", rekao je Moana.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je i izdavanje naloga za hapšenje četiri vlasnika sale za venčanja.

 

Prema podacima iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je naveo, u požaru su poginule 93 osobe, a još 100 je povređeno. Međutim, ranije je organizacija iračkog Crvenog polumeseca izvestila da je u požaru i dimu poginulo i povređeno više od 450 ljudi.

 

Zamenik guvernera Nineve Hasan al-Alaf rekao je za Rudav TV da je poginulo 113 ljudi, što je cifra koja je neuverljiva jer je na mestu venčanja bilo oko hiljadu gostiju, a krov se srušio nakon što je izbio požar.

 

Uprava civilne zaštite saopštila je da je sala za venčanje bila pokrivena lako zapaljivim ekobond panelima, kršeći bezbednosna uputstva, i da nije imala sistem za uzbunu i gašenje.

 

Guverner Ninive Nadžm al-Džuburi najavio je za sutra sedmodnevnu žalost u pokrajini i minut ćutanja.

 

Bilo je više uzroka koji su doveli do ovako velikog broja žrtava na venčanju u Hamdaniji, uključujući nedostatak izlaza za hitne slučajeve i upotrebu lako zapaljivih materijala u izgradnja sale, kao i nepravilnu upotreba vatrometa u sali.”

Takođe je u sali bio prisutan ogroman broj gostiju. 

Premijer Muhamed Šija Al Sudani uputio je proglašavanje opšte žalosti širom Iraka u trajanju od tri dana, kako bi izrazio saučešće žrtvama palim u požaru u Hamdaniji u oblasti Ninive.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading