BLOKIRANA RUSKA AMBASADA U JEREVANU: Haos na protestima u Jermeniji (VIDEO, FOTO)

Autor: Sputnjik

Svet

19.09.2023

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti su blokirali Rusku Ambasadu u Jerevanu, a diplomatsko predstavništvo je saopštilo da je nemoguće obavljati poslove.

BLOKIRANA RUSKA AMBASADA U JEREVANU:  Haos na protestima u Jermeniji (VIDEO, FOTO)

Foto: printskrin

Takođe, dodali su da su poslali notu Ministarstvu spoljnih poslova Jermenije povodom ovog incidenta. Ova situacija se dogodila nakon što su izbili protesti u Jerevanu zbog vojne operacije koju je Azerbejdžan pokrenuo u Nagorno-Karabahu.

 

 

Diplomatsko predstavništvo je izvestilo da je Ambasada delimično, a potom potpuno blokirana, što ometa normalno funkcionisanje Ambasade. Takođe, situacija u gradu je opisana kao "napeta".

 

 

Tokom protesta u centru Jerevana tokom dana, demonstranti su pokušali da se približe Vladi i došli su u sukob sa policijom. Policija je koristila šok bombe kako bi se odbranila od demonstranata.

 

 

Takođe, napomenuto je da su se održali i protesti ispred sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde se okupila grupa građana sa jermenskim zastavama. Ovi demonstranti su se skupili ispred zgrade UN zbog zasedanja Generalne skupštine UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading