SKANDAL U BELOJ KUĆI Američki senator otkriva tajne veze transrodne portparolke ukrajinske vojske sa OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA!

Autor:

Svet

19.09.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sara Ešton ĆIrilo, transrodna osoba koja je portparol ukrajinske vojske izazvala je skandal, pošto je američki senator iz Ohaja, Džej Di Vens, zatražio je objašnjenje od najviših zvaničnika Bele kuće o vezi nje sa američkim obaveštajnim službama.

SKANDAL U BELOJ KUĆI Američki senator otkriva tajne veze transrodne portparolke ukrajinske vojske sa OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA!

Foto: Twitter/Sarah Ashton-Cirillo

U svom pismu državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, ministru odbrane Lojdu Ostinu i direktorki Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns, senator Di Vens je tražio sve informacije koje SAD ima o ovoj osobi, koja je navodno rođena u Americi. Reč je o Sari Ešton-Sirilo, koja je postavljena za portparola ukrajinske vojske ranije ove godine.

 

Sara Ešton-Sirilo privukla je pažnju javnosti raznim istupima, uključujući nazivanje Vladimira Putina "vampirom" i pozive na ubistva ruskih novinara. Senator Di Vens se zapitao da li je ova osoba američki državljanin i da li je ikada služila američkim obaveštajnim službama. Takođe je postavio pitanje da li postoji razlog da se veruje da ukrajinske snage ili obaveštajne službe planiraju nasilje protiv onih koji se bave "ruskom propagandom."

 

Sara Ešton-Sirilo je odgovorila na ove optužbe na društvenim mrežama, ističući da je američki državljanin koji služi u ukrajinskoj vojsci kao portparol i analitičar ruskih dezinformacija. Odbacila je tvrdnje senatora da je prozivala ruske novinare i istakla da se u Ukrajini bore za slobodu izražavanja i veru u Boga, dok u Rusiji vlada "haos polova." Takođe je naglasila da se svi oni koji se bore u Ukrajini bore za slobodu svih, slično američkoj istoriji.

Na društvenoj mreži X oglasila Ešton Sirilo, obučena u vojnu uniformu i smirenim tonom najpre zahvalila američkim zvaničnicima i narodu na nedvosmislenoj podršci Ukrajini i njenom narodu u ratu protiv Rusije.

"Bez podrške republikanaca i demokrata koji rade zajedno naš rastući i nezaustavljivi uspeh na bojnom polju i neizbežna pobeda na ruskim okupatorima trajala bi mnogo duže", rekla je Ešton Sirilo, 

 

"Sada da kažem nešto o mojoj ulozi u Oružanim snagama Ukrajine… Svi mi u OSU verujemo da su novinari heroji i da imaju parvo da izveštavaju o ukrajinskom ratu za slobodu bez mešanja. Sloboda govora je osnov demokratije i utkana je u američki Ustav u Prvom amandmanu i ona je od Boga određena", rekla je Ešton Sirilo, komentarišući na taj način optužbe senatora da je "prozivala ruske novinare".

 

"Ruski ratni kriminalci i propagandisti koji šire laži i guraju lažne narative . nisu novinari već agenti Putinove i Prigožinove mašinerije širenja haosa. Mi u Ukrajini ne želimo osvetu, mi tražimo pravdu. Zbog toga, svi neprijatelji slobode i demokratije moraće da odgovaraju za svoje zločine pred sudom."

"Jednostavno rečeno, ja sam američki državljanim koji služi u ukrajinoj vojsci u ratnom medicinskom timu, dovedena samm u medija tim s dvostrukim zadatkom – kao portparol I kao analitičar ruskih dezinformacija. Sve spekulacije vezane za mene su me razočarale", navela je portparolka ukrajinske vojske.

Takođe je je uporedila Moskvu i Kijev, navodeći da u Rusiji vlada "haos polova", dok je Ukrajina posvećena slobodi izražavanja i veri u Boga. Takođe je rekla da se svi oni koji se bore u Ukrajini, ne bore za sebe već za sve i slobodu svih.

 

To je podseća, kako je rekla, na američku istoriju zbog čega "nikada nije bila više ponosna kao Amerikanka nego sada kada se bori za Ukrajinu i njen narod, i to protiv Rusije, njene invazije i propagande, što su sve neprijatelji SAD.

 

"Još jednom da ponovim, odgovaram samo ukrajinskom narodu, komandi ukrajinske vojske i američkim poreskim obveznicima", zaključila je Ešton Sirilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Džonko

19.09.2023 11:33

Transrodna osobapriča o Bogu... To je bogohuljenje i jeres...!!! Satanističku agendu sprovodi a priča o Bogu... Da nije tragično bilo bi smešno..

Mumi

19.09.2023 15:03

Kako se ne zagrcnu od toliko velikih reci,sloboda u raznim oblicima,pa demokratija,ponos sto je Amerikanka... Ju,ju,ju pola sveta povraca posle takve izjave. Sva sreca pa sam matora pa mi smesno sta trabunja. Verovatno nije nacitana pa ne zna koliko naroda pati od njihove demokratije