NOVA EPIDEMIJA U EVROPI! Opasna bakterija se širi brzinom svetlosti - u ovoj zemlji prijavljeno 23 smrtna slučaja!

Autor:

Svet

14.09.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Poljskoj je prijavljeno ukupno 23 smrtna slučaja povezana sa legionarskom bolešću, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

NOVA EPIDEMIJA U EVROPI! Opasna bakterija se širi brzinom svetlosti - u ovoj zemlji prijavljeno 23 smrtna slučaja!

Foto: Shutterstock

Legionarska bolest je ozbiljno oboljenje uzrokovano bakterijom Legionela, koja može izazvati teške oblike upale pluća. Ova bolest obično se prenosi inhalacijom kontaminiranih aerosola koji sadrže bakteriju Legionela, a često je povezana s izloženošću zaraženim izvorima vode, kao što su klima uređaji, fontane, tuševi ili fontane.

- U Poljskoj su do 11. septembra prijavljena ukupno 23 smrtna slučaja povezana sa legionarskom bolešću - saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Ovo je ozbiljno stanje koje može dovesti do simptoma poput visoke temperature, kašlja, otežanog disanja, bolova u mišićima, mučnine i povraćanja.

U Poljskoj je prijavljeno ukupno 23 smrtna slučaja povezana sa legionarskom bolešću, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Ukupno je prijavljeno 166 slučajeva ove bolesti do 11. septembra, ali od tog datuma nije prijavljen nijedan novi slučaj. Vlasti su istraživale mogućnost namernog kontaminiranja vodovodnog sistema kao mogući izvor epidemije.

- Izvor infekcije još nije identifikovan i u toku je istraga kako bi se otkrio izvor epidemije - saopštila je SZO.

Iako izvor infekcije još nije identifikovan, istražitelji rade na tome kako bi pronašli izvor epidemije. Legionarska bolest zahteva ozbiljno lečenje, obično antibioticima, a pravovremena dijagnoza i lečenje su od suštinskog značaja za oporavak pacijenata.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading