MOLILI SE BOGU DA OSTANU ŽIVI,NIŠTA DRUGO NISU MOGLI: Bugarsko letovalište prošlo kroz PAKLENU NOĆ, voda NOSILA SVE! BROJE SE ŽRTVE (VIDEO)

Autor:

Svet

06.09.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog intenzivnih padavina koje su izazvale poplave, opština Carevo proglasila je vanredno stanje i dan žalosti, zbog žrtava.

MOLILI SE BOGU DA OSTANU ŽIVI,NIŠTA DRUGO NISU MOGLI: Bugarsko letovalište prošlo kroz PAKLENU NOĆ, voda NOSILA SVE! BROJE SE ŽRTVE (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Veliko nevreme u bugarskom primorju odnelo je tri žrtve, za jednom osobom se još traga. Posle vodenog pakla - uništeni putevi, poplavljene kuće i hoteli, problemi sa strujom. Opština Carevo regrutuje volontere.

 

Među evakuisanima iz Arapja sinoć je bila i Nadežda Jordanova, zajedno sa suprugom, sinom i njihovim ljubimcem.

 

„Doživeli smo moru, užas, takvu vodu nisam videla u životu. Voda mi je bila do pojasa. Sve vreme dok smo sedeli, molili smo se Bogu da nas spase, da preživimo, da ostanemo živi“.

„Da se ​​to desilo noću, po mom mišljenju bilo bi mnogo žrtava. Problem ovde na Arapju je što je bilo mnogo karavana i mnogo kampera koji su bili u koritu reke i baš kada došla voda, reka je gurnula sve karavane, automobile i sve u more. Vodeni užas bez presedan. Tako je gradonačelnik Careva definisao sate koji su prošli.

 

Georgi Lapčev, predsednik opštine Carevo: 

 

„ Na svu sreću sinoć su jedini pozivi na dežurni telefon opštine bili od volontera koji su želeli da se prijave.

"U Carevu nikada nije bilo ovakvih padavina. Već je pričinjena velika šteta. Jedno selo je potpuno poplavljeno. Reka Veleka se izliva u selo Kosti i tamo je delimična evakuacija", rekao je Georgi Lapčev, prenela je Nova TV.

 

Prema njegovim rečima, više od 100 ljudi je evakuisano.  Zatvoren je put posle mesta Sozopolje u pravcu juga. Grad Ahtopol i sela Varvara, Sinemorec i Rezovo potpuno su odsečeni zbog porušenih mostova. Kako prenose Novinite, u opštini Carevo je prestala kiša, koja je padala skoro 24 sata. Najteža situacija je u kampu Arapja, gde se nastavlja evakuacija ljudi.

 

 

Pod vodom je i kamp „Oaza”, kao i selo Kosti. Zbog intenzivnih padavina koje su izazvale poplave, opština Carevo proglasila je vanredno stanje. Trenutno na teritoriji opštine radi nekoliko ekipa vatrogasnih službi u Burgasu, Carevu i Primorsku. Portparolka policije u Burgasu Cvetelina Randeva rekla je da je na telefon za hitne slučajeve 112 stigao veliki broj poziva.

 

 

U kampu Nestinarka poplavljene su mnoge prizemne zgrade. Grupa od oko 50 dece od 2. do 7. razreda, blokirana je u hotelu koji nema struju, ali su zbrinuti na visokim spratovima. Zbog izlivanja reke Veleke zatvorena je deonica puta između Varvare i Sinemoreca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading