OTKRIVEN UZROK ESKPLOZIJE U RUMUNIJI: TNG stanica radila ILEGALNO, vlasnik bio sin gradonačelnika - korupcija i nemar izazvali KATASTROFU

Autor:

Svet

27.08.2023

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksploziju u Rumuniji izazvala su dvojica građana koji su tokom subote pokušali da prebace tečni naftni gas iz jednog rezervoara u drugi, navode rumunski mediji.

OTKRIVEN UZROK ESKPLOZIJE U RUMUNIJI: TNG stanica radila ILEGALNO, vlasnik bio sin gradonačelnika - korupcija i nemar izazvali KATASTROFU

Foto: Printscreen Youtube Disaster Compilations

TNG stanica koja je eksplodirala u subotu i izazvala 46 žrtava u Krevediji pored Bukurešta, uključujući 26 vatrogasaca, pripada sinu gradonačelnika opštine Karakala Jonu Doldurei, piše rumunski portak Digi24.ro.

 

Prema podacima do kojih je došao Digi24, u Krevediji je bilo 6 rezervoara za TNG, svaki kapaciteta po 10.000 litara. Zvanični izvori tvrde da bi razlog tragedije bila činjenica da su dvojica građana tokom subote pokušala da prebace gas iz jednog rezervoara u drugi.

 

„Razgovarala sam sa gradonačelnikom Karakala i on je rekao da se zaista radi o kompaniji njegovog sina. On je to priznao i potvrdio da je ova stanica povučena, da trenutno ne radi i da ne razume kako je došlo do ovih eksplozija. Rekao mi je i da trenutno nije u zemlji, da je u inostranstvu i da stiže večeras ili sutra, traži avion da što pre stigne u Rumuniju, da bude sa sinom. Njegov sin je u Dambovici i daće izjave u vezi sa situacijom na TNG stanici“, Elena Aleksandru, novinarka Digi24. 

Gradonačelnik Krevedije kaže da TNG stanica nije imala dozvolu. On je za Digi24 rekao da je mesto gde je došlo do eksplozije praćene požarom pretvoreno u skladište TNG-a, pošto je obustavljena prodaja goriva građanima.

Gradonačelnik je objasnio da je tu bilo više skladišta TNG-a:

„Kada sam došao u kabinet gradonačelnika, na ovoj lokaciji je obustavljena prodaja, više nije bilo dozvoljeno da se proda gorivo građanima. Ali dolazila je cisterna, tovarili su, znaju šta rade Građanima više nisu smeli da prodaju u flašama, već su se tu tovarile cisterne”. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marković

27.08.2023 10:24

Pogledajte samo tu opremu koju imaju naše komšije! Kada naši dovuku na ulice one teške ružne Ruske cisterne koje smo ih skupo platili Putinu. One se već par puta pokvarile i blokirale ulicu pa ti vidi posle kako gasiti požar.