SVAKO IMA SVOJE MESTO U PORODIČNOJ IMPERIJI: Prigožin za sobom ostavio BASNOSLOVNU IMOVINU! Cela porodica uključena u VELIKI BIZNIS

Autor:

Svet

24.08.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski portal Obozrevatel iznosi podatke o porodici poginulog šefa Vagnera Jevgenija Prigožina, i otkriva da poseduju veliku imovinu.

SVAKO IMA SVOJE MESTO U PORODIČNOJ IMPERIJI:  Prigožin za sobom ostavio BASNOSLOVNU IMOVINU! Cela porodica uključena u VELIKI BIZNIS

Foto: Profimedia

52-godišnja Ljubov Prigožina je po obrazovanju je hemičar-farmaceut. Prigožini imaju troje dece - sina Pavla (25) i ćerke Polinu (31) i Veroniku (18).

Prigožinova majka Violeta ima 83 godine.

Svaki član porodice ima ulogu u velikom poslovnom carstvu Jevgenija Prigožina.

Ljubov Prigožina poseduje imanje u selu Kabardinka - pored čuvene palate Vladimira Putina u Gelendžiku. Ona takođe upravlja "Soinvestom" doo, koji poseduje plac od 39.000 kvadratnih metara u blizini Crnog mora.  A supruga bivšeg „Putinovog kuvara” je vlasnik Jelisejevske prodavnice trgovaca, koja se nalazi u Sankt Peterburgu, i vlasnica je kompanije Monolit, koja se bavi građevinskim poslovima u istoj „severnoj prestonici Rusije”.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kako prenose ruski mediji, sin Pavlo Prigožin je vlasnik velikog poslovnog centra na Sinopskoj nasipu i kompanija „Lahta park“ i „Lahta plaza“. Prema rečima samog Prigožina, njegov sin je služio vojsku, borio se u Siriji, a sada je član PMC „Vagner”.

Polina Prigožina, zajedno sa svojom majkom, suvlasnica je "Muzeja čokolade" i jedini akcionar AD "Legija". Polina takođe poseduje daču princa Oldenburga na Stoun Islandu.

Najmlađa Veronika Prigožina jedini je osnivač kompanije Red Stars LLC, koja je vlasnik hotela Crvena zvezda u centru Sankt Peterburga. Četiri dana pre invazije Ruske Federacije na Ukrajinu, Veronika je učestvovala na konjičkim takmičenjima u Španiji, a od 2014. godine, zajedno sa starijom sestrom Polinom, na stotine takvih takmičenja u Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Italiji i Belgiji.

Istovremeno, nijedan od konja Prigožinovih ćerki, sa kojima su učestvovali na takmičenjima, nije registrovan na njegovo ime.

Kako prenose ruski mediji, Prigožinova deca poseduju akcije u očevim kompanijama, a te akcije se često prenose sa jedne na drugu.

Od 2008. do 2017. majka „Putinove kuvarice” Violeta Prigožin bila je vlasnica kompanije Concord Management and Consulting. Pored toga, Prigožinova majka je pre nekoliko godina počela da pohađa časove crtanja, a kasnije je otvorila sopstvenu umetničku galeriju pod nazivom „Boje života“ na centralnom Velikom prospektu u Sankt Peterburgu. Galerija ima poslovne veze sa firmama njenog sina.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading