PRIGOŽIN IMAO DVOJNIKE: Posle bune na Putina savetovali ga da se "ne naginje kroz prozor"!

Autor:

Svet

23.08.2023

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevgenij Prigožin je poginuo nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

PRIGOŽIN IMAO DVOJNIKE: Posle bune na Putina savetovali ga da se "ne naginje kroz prozor"!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin poginuo je danas u avionu koji se srušio na severozapadu Tverske oblasti, saopštila je ruska Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

Inače, on je u žižu javnosti dospeo kada je poveo pobunu u Rusiji. Njemu je zbog toga savetovano da se "ne naginje kroz prozor".

Avion "embraer" srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Mlaznjak je navodno imao broj RA-02795. Avion je pod sankcijama SAD od 2019. godine zbog veze sa Prigožinom. Prijavljeno je da je šef Vagnera koristio avion, uključujući i ubrzo nakon njegove neuspele pobune, kada je avion poleteo iz Sankt Peterburga u Belorusiju ujutro 27. juna.

Kako su ranije objavljivali mediji, Prigožin je bio upozoren da ne ulazi u visoke zgrade zbog straha da bi mu se nešto dogodilo nakon što je predvodio državni udar sa namerom da, između ostalog, svrgne ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova. Poznato je da je koristio dvojnike kao deo svojih razrađenih bezbednosnih mera.

Jevgenij Prigožin je poginuo je nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

- Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin - navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Pored Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Na objavljenim video snimcima vidi se kako letelica naglo gubi visinu, počinje da pada i ruši se, nakon čega se na mestu pada pojavljuje gust dim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading