(FOTO, VIDEO) Hitler mu nije ravan: Erdogan spreman da pošalje devojčicu u smrt!

Autor:

Svet

26.02.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan govoreći pred strankom uplakanoj devojčici u uniformi rekao da bi joj bila čast da umre u borbi, on je postao omraženiji i od samog Hitlera.

Foto: Tanug/AP
Turski predsednik je uplašio jadno dete koje se rasplakalo

Tokom govora pred njegovim pristalicama iz vladajuće stranke AKP, Erdoganu su iz publike na binu doveli devojčicu u uniformi, a on je ovo izjavio:

"Ako pogine u borbi, položiće zastavu na nju, daj bože"

- Vidite ko je to ovde! Devojčice, šta radiš ovde? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču - rekao je vidno uplašenoj i uplakanoj devojčici.

- Ona ima i tursku zastavu u džepu... Ako pogine u borbi, položiće zastavu na nju, daj bože. Sve je spremno, zar ne? - upitao je Erdogan, na što je devojčica odgovorila potvrdno.

Zatim ju je poljubio u obraz i pustio. Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji, piše Index.hr.

Javnost je oštro osudila ovaj Erdoganov postupak na društvenim medijima. Neki korisnici čak su ga optužili za zlostavljanje dece.

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Ovo je sramota. Ovo je stvarno grozno. Ona je samo dete! Ne možete da joj želite smrt i još govoriti "daj bože" uz to".

Tobias Huč objavio je fotografije Erdogana i Hitlera sa decom uz komentar: "Adolf se vratio."

 

 

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Ovaj LUDI čovek neprestano veliča smrt, hvali se brojem ubijenih u Afrinu SVAKOG DANA."

Erdogan je svojim sledbenicima držao govor o borbi u Afrinu. Prisutni su mu glasno klicali "Vodi nas u Afrin!", gde od januara traje turska ofaniziva, piše Index.hr.

Roiters je objavio da je Turska danas odlučila da pošalje specijalne snage u napad na kurdske snage u Afrinu, pa je izjavila da se UN-ova rezolucija o primirju ne odnosi na to područje. Međutim, francuski predsednik upozorio je da se primirje odnosi na sve zone sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading