PROLAZIMO KROZ TEŽAK PERIOD! Lukašenko otkrio detalje odnosa sa Briselom: Iza svega stoji politika EU

Autor:

Svet

21.07.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi između Belorusije i Belgije trenutno prolaze kroz težak period usled kratkovide politike koju vodi Evropska unija.

PROLAZIMO KROZ TEŽAK PERIOD! Lukašenko otkrio detalje odnosa sa Briselom: Iza svega stoji politika EU

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da odnosi između Belorusije i Belgije trenutno prolaze kroz težak period usled kratkovide politike koju vodi Evropska unija.

U čestitki Belgiji povodom njenog državnog praznika, on je rekao da su u proteklih nekoliko decenija dve zemlje aktivno širile bilateralnu saradnju, najviše u ekonomskoj i humanitarnoj sferi, što je nesumnjivo doprinelo blagostanju i napretku Belorusije i Belgije, preneo je TASS.

- Nažalost, naš odnos trenutno prolazi kroz težak period zbog kratkovidih stavova Evropske unije prema Belorusiji - požalio se beloruski lider u poruci koju je objavila njegova pres-služba.

Lukašenko je izrazio nadu da bi odbacivanje politike konfrontacije što pre i zajedničko pronalaženje načina za rešavanje razlika doprinelo miru na evropskom kontinentu.

Predsednik Belorusije je ponovo potvrdio spremnost Minska da produbi "partnerstvo uz uzajamno poštovanje" sa Briselom u svim domenima i, takođe, poželeo građanima Belgije zdravlje, harmoniju i prosperitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading