PUTIN SPREMA ĐAKE ZA RAT?! POBESNEO nakon napada na Krimski most: Objasnite učenicima ciljeve VOJNE operacije

Autor:

Svet

18.07.2023

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je, istovremeno, pozvao gubernatore da preduzmu dodatne mere kako bi se ovekovečilo sećanje na učesnike "specijalne vojne operacije" u Ukrajini

PUTIN SPREMA ĐAKE ZA RAT?! POBESNEO nakon napada na Krimski most: Objasnite učenicima ciljeve VOJNE operacije

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu prosvete da intenzivira rad sa omladinom Donjecke, Luganske, Zaporoške i Hersonske oblasti i da učenicima i studentima "objasni uzroke i ciljeve specijalne vojne operacije".

On je zatražio da se radi i ''na jačanju sveruskog nacionalnog identiteta u tom oblastima'', prenose Vedomosti.

Prema pisanju ruskog lista, instrukcije su date nakon sastanka Saveta za međunacionalne odnose koji je održan 19. maja, a naredbe moraju da budu ispunjene do 1. oktobra ove godine.

Putin je, istovremeno, pozvao gubernatore da preduzmu dodatne mere kako bi se ovekovečilo sećanje na učesnike "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Podsetimo, sinoć je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao da će uzvratiti posle „terorističkog“ napada na most koji je direktna veza Krima sa Rusijom.

U eksploziji na mostu koji povezuje Rusiju sa južnim ukrajinskim poluostrvom Krim koji je Moskva anektirala 2014. godine dvoje ljudi je poginulo, a 14-godišnjakinja je ranjena.

Zbog incidenta stvorene su velike saobraćajne gužve na krimskim putevima, a mnogi vozovi su kasnili. Trajektni saobraćaj je takođe usporen.

Rusi optužuju Ukrajinu da su dronovima gađali most, što je Putin nazvao „bezosećajnim i okrutnim“ napadom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
AGRESOR NE POBEDJUJE NIKAD

18.07.2023 09:14

IZGLEDA da mu dolazi KRAJ kao SVAKOM agresoru u istoriji !