UPRAVO SMO JE DOBILI, NISMO JE JOŠ KORISTILI: Ukrajinski general potvrdio da je Kijevu iz Amerike stigla zabranjena KASETNA MUNICIJA

Autor:

Svet

13.07.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je od SAD dobila kasetnu municiju, izjavio je danas ukrajinski general Oleksandr Tarnavski.

UPRAVO SMO JE DOBILI, NISMO JE JOŠ KORISTILI: Ukrajinski general potvrdio da je Kijevu iz Amerike stigla  zabranjena KASETNA MUNICIJA

Foto: Tanjug/AP

"Upravo smo je dobili, nismo je još upotrebili, ali ona može radikalno da promeni (situaciju na bojnom polju)", rekao je Tarnavski za Si-En-En.

On tvrdi da Rusija zna da će Ukrajina, sa ovom municijom, imati prednost u ratu.

"I neprijatelj razume da ćemo s ovom municijom imati prednost. Neprijatelj će ustupiti onaj deo terena gde je nju moguće iskoristiti", tvrdi Tarnavski.

On je istakao da je upotreba ove municije zabranjena u gusto naseljenim područjima, čak i ako su pod kontrolom ruskih snaga. "Rusi misle da ćemo je koristiti na svim područjima fronta. To je veoma pogrešno. Ali oni su zabrinuti", rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden prošle nedelje je saopštio da je doneo "tešku odluku" da odobri transfer kasetne municije Ukrajini.

 

Više od 100 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku, potpisalo je međunarodni ugovor, Konvenciju o kasetnoj municiji, koji zabranjuje upotrebu ili skladištenje ovog oružja zbog njegovog neselektivnog delovanja na civilno stanovništvo

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading