IZGORELI U SOLARNOM AUTOMOBILU: Užasna nesreća u Italiji, eksperiment koji finansira EU pošao po zlu, vozač i suvozač SPRŽENI VATROM

Autor:

Svet

29.06.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su poginule nakon što je prototip hibridnog automobila koji se razvijao i testirao sredstvima Evropske unije eksplodirao u Napulju, na jugu Italije.

IZGORELI U SOLARNOM AUTOMOBILU: Užasna nesreća u Italiji, eksperiment koji finansira EU pošao po zlu, vozač i suvozač SPRŽENI VATROM

Foto: Izvor: Unsplash /Stephen Andrews

Žena u bolnici

Do nesreće je došlo prošlog petka kada je jedno vozilo opremljeno eksperimentalnom tehnologijom zahvatio požar, pri čemu su dve osobe koje su se nalazile na njemu teško povređene.

"Istraživač u Savetu za istraživanje Italijanskog nacionalnog instituta Maria Vitoria Prati preminula je od komplikacija izazvanih opekotinama trećeg stepena u ponedeljak, dok je drugi istraživač, Fulvio Filače, preminuo tokom noći", rekao je za Rojters portparol bolnice Kardareli u Napulju Pjetro Rinaldi.

Prema njegovim rečima, oboje su hospitalizovani u veoma ozbiljnom stanju, ali "postojalo je više nade za spas Filačea s obzirom da je bio mlađi", što, međutim, "nije bilo dovoljno".

Projekat "Life-Save" imao je za cilj da automobile sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem pretvori u hibridna vozila, koja rade barem delimično na solarnu energiju.

Tužioci u Napulju pokušavaju da otkriju šta je uzrok eksplozije, ali za sada ne istražuju nijednog konkretnog osumnjičenog, javila je ANSA. Izražavajući "veliki šok i tugu" zbog smrti zaposlenih, Savet za istraživanje je saopštio da je započeo internu istragu i da sarađuje sa istražnim organima. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading