POKUŠALI DA RASTRGNU ĆERKU SERGEJA LAVROVA! Upali na venčanje, lepa Ekatarina i njen muž iz Gruzije bežali za Saudijsku Arabiju! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.05.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čerka Sergeja Lavrova Ekaterina i njen suprug Aleksandar Vinokurov, oboje pod sankcijama, s venčanja u Gruziji su uz pomoć policije i bezbednostnih službi pobegli u Saudijsku Arabiju.

POKUŠALI DA RASTRGNU ĆERKU SERGEJA LAVROVA! Upali na venčanje, lepa Ekatarina i njen muž iz Gruzije bežali za Saudijsku Arabiju! (VIDEO)

Foto: youtube.com

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo vize za stanovnike Gruzije i ukinuo zabranu letova iz Rusije za tu zemlju, koja je bila na snazi od 2019. godine, prvi avioni su iz Rusije u petak počeli se da stižu u Tbilisi i druge gruzijske gradove, piše AP.

Avion, koji je u petak popodne sletio u Tbilisi, dočekali su demonstranti koje je potom gruzijska policija rasterala. Obnavljanju vazdušne veze između Gruzije i Rusije usprotivila se i Zapadu naklonjena gruzijska predsednica Salome Zourabičvili koja se više puta s gruzijskom vladom sukobila oko odnosa Tbilisija i Moskve.

Privatna gruzijska televizija u petak je izvestila da se članovi porodice ruskog ministra Sergeja Lavrova navodno pripremaju za veliko slavlje u gradu Gurjaaniju u regiji Kaheti na istoku Gruzije. Prema pisanju Mtavarija, radilo se bratu Aleksandra Vinokurova, muža Ekaterine Lavrove (Vinokurova), kćeri Sergeja Lavrova. Mtavari je tvrdio da su Vinokurovljev brat i njegova verenica već sklopili civilni brak, a da će se veliko slavlje održati u hotelskom kompleksu.

Mtavari je napisao da je izgledno da će na venčanje doći i Vinokurov i njegova supruga. I ona i on su pod zapadnim sankcijama zbog rata u Ukrajini.

Mtavari je u subotu napisao da su Sigurnosne službe Gruzije i Ministarstva unutarnjih poslova Gruzije u petak uveče oko ponoći Ekaterinu Lavrovu i njenog supruga odveli iz Gruzije i da su u subotu stigli u Saudijsku Arabiju.

Mtavari navodi da je to omelo planirano slavlje. Mladoženja i mlada i ostali gosti prebacili su se u hotel u Kvareliju. Međutim, tamo su ih zbog medijskih objava o venčanju dočekali demonstranti koje je policija pokušala da rastera. Mtavari navodi da su neki i uhapšeni.

- Gubite se! Sve ćemo vas poubijati! - vikali su demonstranti, navode lokalni mediji.

Gruzijska je policija u subotu uhapsila poslanicu Elenu Hoštariju koja se usprotivila venčanju.

Gruzijska predsednica Zourabičvili rekla je da su članovi Lavrovljeve porodice napustili Gruziju i da se spomenuto venčanje brata Aleksandra Vinokurova neće održati.

Zourabičvili je pozvala da se popis sankcioniranih ruskih državljana koristi kako bi se zaštitila gruzijska granica.

(Republika/Alo)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading