FBI OBJAVIO POGREŠNU FOTOGRAFIJU I NAVUKAO ČOVEKU BEDU NA VRAT: Snimci obišli SAD, a u pitanju je običan čovek, ne UBICA iz Hjustona (FOTO)

Autor:

Svet

02.05.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica iz Fort Vorta sada je uplašena nakon što je FBI priznao da je pogrešno identifikovao čoveka i pitaju se šta ako ga neko vidi, a ne zna da je greška.

FBI OBJAVIO POGREŠNU FOTOGRAFIJU I NAVUKAO ČOVEKU BEDU NA VRAT: Snimci obišli SAD, a u pitanju je običan čovek, ne UBICA iz Hjustona (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

FBI

Muškarac iz Fort Vorta i njegova porodica kažu da su užasnuti i ljuti nakon što je FBI prvobitno objavio njegovu fotografiju i identifikovao ga kao osumnjičenog za ubistvo pet ljudi u blizini Hjustona u petak uveče. On deli isto ime kao i osumnjičeni, ali njegovo prezime se piše sa Z umesto S. Zbog te greške, kako se navodi, on i njegova porodica ovog vikenda dobijaju pretnje smrću.

Porodica Franciska Oropeze rekla je da je on upravo započeo novi posao u Severnom Teksasu prošle nedelje.

On je muž i ima decu.

Sada, cela njegova porodica nije sigurna da li će uopšte uskoro napustiti svoje domove.

- Šta ako neko vidi tvit i vidi deljenje na Fejsbuku i vidi sliku, a onda ugleda njega. Znate? - rekla je njegova snaja.

Porodica iz Fort Vorta sada je uplašena nakon što je FBI priznao da je pogrešno identifikovao čoveka koji je traženi begunac zbog ubistva petoro komšija u Klivlendu u Teksasu.

FOX 4 je u nedelju razgovarao sa ženom koja je rekla da je netačna fotografija njenog zeta, muža i oca četvoro dece koji živi u Fort Vortu.

- Nisu izašli napolje ili tako nešto, ali da, apsolutno. On je vozač kamiona. On vozi kroz cele SAD - rekla je ona.

- Neko bi ga negde mogao videti.

Žena je rekla da se naoružani i opasni osumnjičeni traži iz okruga San Hasinto i da njen zet deli slično ime, ali da se različito pišu.

Ona je rekla je da je njen zet lično pozvao FBI u nedelju u panici.

Objasnio je istražiteljima da su postavili fotografiju pogrešnog čoveka i da je korišćena njegova novosnimljena CDL fotografija.

- U tom trenutku, bili smo kao: "O, Bože. Šta da radimo?". Ovo se u osnovi deli širom zemlje. Svuda je - kaže ona.

 

 

Sat vremena nakon tog poziva, FBI Hjuston je tvitovao o njihovoj grešci, uključujući nove slike osumnjičenog Franciska Oropese, i jasno stavio do znanja da će se, ubuduće, prezime osumnjičenog pisati Oropesa, sa S umesto Z.

- Vratili smo se, pogledali šta imamo, i sada smo 100 odsto sigurni da imamo pravu fotografiju tamo, ali jeste, bila je greška. Priznaćemo to - rekao je Džejms Smit, specijalni agent terenske kancelarije FBI u Hjustonu.

Na konferenciji za novinare u nedelju popodne, FBI se obratio novinarima.

 

 

- Kao što vidite, dobijamo informacije od čitavog niza agencija i građana. I to je bila greška sa naše strane. Identifikovali smo je. Brzo smo reagovali da uklonimo tu fotografiju - dodao je Smit.

Ali porodica iz Fort Vorta je rekla da printskrinovi i netačni članci i dalje kruže internetom.

- To je veoma užasna greška - rekla je snaja pogrešno osumnjčenog čoveka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading