UDARNA INFORMACIJA IZ HAGA: Sud naložio Putinovo HAPŠENJE!

Autor:

Svet

17.03.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin optužen za ratne zločine!

UDARNA INFORMACIJA IZ HAGA: Sud naložio Putinovo HAPŠENJE!

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu izdao je naloge za hapšenje predsednika Vladimira Putina i komesarke ruskog predsednika za prava dece Marije Aleksejevne Lvove-Belove.

U saopštenju MKS je naveo da postoje "razumni razlozi" da se veruje da ruski lider "snosi krivičnu odgovornost" za „ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (dece) i protivpravnog preseljenja stanovništva (dece) sa okupiranih područja Ukrajine Ruskoj Federaciji” na ukrajinskoj okupiranoj teritoriji.

Piše da takođe postoje "razumni razlozi" da se veruje da Lvova-Belova "snosi individualnu krivičnu odgovornost" za "ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (dece) i protivpravnog preseljenja stanovništva (dece) iz okupiranih područja Ukrajine do Ruske federacije".

U saopštenju Međunarodnog krivičnog suda se kaže da postoje razumni razlozi da se veruje da i Vladimir Putin i njegova poverenica za prava deteta, Marija Aleksejevna Lvova-Belova, snose odgovornost za: Ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva i protivpravnog preseljenja stanovništva iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju, na štetu ukrajinske dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading