OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Ovo su najnovije informacije o našim državljanima!

Autor:

Svet

07.02.2023

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tursku je tokom noći pogodio još jedan zemljotres.

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Ovo su najnovije informacije o našim državljanima!

Foto: Tanjug/AP

Serija razornih zemljotresa jačine 7,8 i 7,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodila je Tursku i Siriju u ponedeljak rano ujutru. Usledilo je niz manjih, a najnoviji potres osetio se tokom noći u centralnoj Turskoj i bio je jačine 5,6 stepeni.

Prema najnovijim informacijama, poginulo je najmanje 4.300 ljudi, dok je preko 15.000 povređeno. Strahuje se da to nije konačan broj, jer je još mnogo ljudi pod ruševinama.

Na ovom području ne živi mnogo Srba, kaže ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.

- Što se tiče naših državljana, nemamo nikakve informacije, ni zvanične, ni nezvanične da je bilo ko stradao ili se nalazi među povređenima. Na kontaktu smo sa našim građanima koji se nalaze u oblasti Gazijantepa, kojih nema mnogo, ali sa svakim od njih smo u ličnom kontaktu i niko nam nije prijavio, niti iz zemlje, niti odavde da je neko u bilo kakvoj opasnosti, što je dobra vest - naveo je ambasador Marković za RTS.

Istakao je da je ambasada kontaktirala sa svim građanima Srbije čije su telefone imali i lično ih pozivali kako bi se informisali o njihovom statusu i napomenuo da na jugu Turske živi oko 30 državljana Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading