OSVETA JASTREBA: Planovi oteranog zvaničnika Bele kuće

Autor:

Svet

07.12.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Bolton, savetnik za nacionalnu bezbednost nekadašnjeg predsednika Donalda Trampa, "ozbiljno razmatra" kandidovanje protiv bivšeg šefa za republikansku nominaciju.

OSVETA JASTREBA: Planovi oteranog zvaničnika Bele kuće

Foto: Tanjug/AP

Džon Bolton, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je da "ozbiljno razmatra" da bude izazivač bivšem šefu u trci za republikansku predsedničku nominaciju ukoliko ne bude drugih stranačkih kandidata.

Vašingtonski sajt Hil prenosi da je Bolton, kojeg je Tramp oterao s funkcije u septembru 2019, poručivši na Tviteru da mu njegove usluge više nisu potrebne, izjavio za NBC da Trampa treba sprečiti da ikada više obavlja zvaničnu dužnost.

- Mi (Republikanska partija) imamo možda nekih desetak ili više potencijalnih predsedničkih kandidata koji gledaju ka (izborima) 2024. Mislim da bi svako od njih, pre nego što objave kandidaturu, trebalo da kaže: "Donald Tramp nije bio u pravu. Mi ga se odričemo. On ne pripada Republikanskoj partiji". A iskreno, ako oni to ne učine, postoji jedna stvar zbog koje bih ja ušao u predsedničku trku... a to je da jasno stavim do znanja ljudima u ovoj zemlji da nije prihvatljivo da Donald Tramp osvoji republikansku nominaciju - kazao je Bolton.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džon Bolton

On je odbacio nedavni poziv nekadašnjeg republikanskog predsednika na ukidanje američkog Ustava da bi se poništili rezultati predsedničkih izbora 2020. i on vratio u Belu kuću. Tramp je to objavio na društvenoj mreži Društvena istina (Truth social) i optužio velike tehnološke kompanije za saradnju sa Demokratskom partijom. Trampov zahtev usledio je nakon objavljivanja internih mejlova "Tvitera" o Hanteru Bajdenu, problematičnom sinu aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena, koji pokazuju da je uprava te društvene mreže cenzurisala slike Hanterovih drogiranja i orgijanja da one ne bi ugrozile očevu predsedničku kandidaturu.

Ron Desantis, republikanski guverner Floride, i dalje nije zvanično objavio kandidaturu za predsedničku nominaciju stranke iako u anketama ima prednost u odnosu na Trampa.

Zalagao se za podelu Kosova i Metohije

Bolton je poznat po tome što se tokom službovanja u Trampovoj administraciji zalagao za podelu Kosova i Metohije. On je u jednom od kasnijih intervjua kazao da se razgovaralo o "mogućnosti manje teritorijalne korekcije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading