ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO?! Amerikanci povukli šokantan potez - SVE UKAZUJE DA SE SPREMA VELIKO ZLO!

Autor: Republika

Svet

01.02.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države su danas naložile članovima porodica američkih vladinih službenika u Belorusiji da napuste tu zemlju.

ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO?! Amerikanci povukli šokantan potez - SVE UKAZUJE DA SE SPREMA VELIKO ZLO!

Foto: Tanjug/AP

Prethodno su izdale upozorenje da se ne putuje tamo zbog tenzija između Vašingtona i Rusije oko Ukrajine.

- Zbog povećanja neobičnih i zabrinjavajućih ruskih vojnih aktivnosti u blizini granice sa Ukrajinom, američki državljani koji se nalaze u Belorusiji ili planiraju da otputuju u Belorusiju treba da budu svesni da je situacija nepredvidiva i da postoji povećana tenzija u regionu - saopštio je Stejt department, a prenosi agencija Rojters.

SAD su prošle nedelje naložile članovima porodica zaposlenih u američkoj ambasadi u Ukrajini da napuste tu zemlju, i takodje je upućen poziv svim američkim državljanima da razmotre mogućnost napuštanja Ukrajine iz bezbednosnih razloga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Gde su stigli pregovori Rusije i SAD?

Kada je reč o pregovorima Rusije i SAD koji su poslednjih nedelja u fokusu svetske javnosti, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moksva još nije pripremila zvaničnu reakciju na američki odgovor o njenim predlozima o bezbednosnim garancijama.

Novinari su od Peskova tražili da potvrdi izjavu Stejt departmenta da su Sjedinjene Američke Države dobile reakciju Rusije na pisane odgovore Vašingtona Moskvi.

- Ne. Došlo je do zabune. To su bila druga razmatranja, o nešto drugačijem pitanju - odgovorio je portparol Kremlja.

On je istakao ne zna kada će Rusija odgovoriti Sjedinjenim Američkim Državama o bezbednosnim garancijama i da će to odlučiti ruski predsednik Vladimir Putin.

Ranije je Stejt department saopštio da je Moskva odgovorila na predloge koje je predao Vašington, ali da nije produktivno pregovarati javno, pa detalji još neće biti objavljeni.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Analiticar

01.02.2022 12:16

Niko ne sme da prvi pocne ! Tresla se gora !!!!

Magvey

01.02.2022 15:21

Zar neki Amerijanac zivi i Belorusiji???

Svasta

01.02.2022 23:35

@Magvey - Naravno da i stranci tamo zive. Te diktatorske zemlje su se ubile za zaradu ispod i iznad zita, a u njima ko lepo zivi - zivi prelepo!