PUTIN SPREMIO ZA ZAPAD SOTONU 2, U TRENU MOŽE DA UNIŠTI ČITAVU BRITANIJU! Ostrvljani u panici: Rusija će imati najrazorniji projektil u istoriji!

Autor: Republika

Svet

18.12.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list San objavio je tekst u kom je izneo brojna strahovanja od razvoja ruskog najmodernijeg naoružanja, aludirajući i na mogućnost izbijanja Trećeg svetskog rata.

PUTIN SPREMIO ZA ZAPAD SOTONU 2, U TRENU MOŽE DA UNIŠTI ČITAVU BRITANIJU! Ostrvljani u panici: Rusija će imati najrazorniji projektil u istoriji!

Foto: Tanjug/AP

Svet na ivici, strahuje se od prelivanja rata iz Ukrajine na ostatak planete

Ruska Federacija predvođena predsednikom Vladimirom Putinom naredne godine će imati projektil kakav nije višen u istoriji i koji će moći da se kreće brzinom od neverovatnih 25.749 kilometara na sat, a toliko će biti snažan da će moći u trenu da sa lica zemlje zbriše čitavu Veliku Britaniju. 

To je objavio britanski list San, navodeći da je reč o raketi "Sotona 2" (Satan 2, RS-28 Sarmat), unapređenoj verziji "Sotone", ističući da takva vrsta naoružanja može da znači samo jedno - povećanje verovatnoće za izbijanje Trećeg svetskog rata, posebno u trenutku više nego zategnutih odnosa Rusije i Zapada. Podsetimo, SAD zajedno sa NATO uporno optužuju zvaničnu Moskvu da priprema invaziju na susednu Ukrajinu, istovremeno preteći da će, ukoliko do toga zaista dođže, Rusija platiti izuzetno visoku cenu.        

- Kremlj će takođe značajno povećati broj mesta za testiranja svog oružja - navodi britanski portal i podseća na svoje ranije tvrdnje da je Putin u poslednje vreme nedaleko od ukrajinskih granica rasporedio najmanje 100.000 vojnika. 

Iako Kremlj to negirao, navodeći kako ruska vojska sme da bude raspoređena bilo gde unutar teritorije svoje zemlje, ipak je više puta naglašeno kako ne postoje nikakve namere o invaziji, te da su to puke izmišljotine Zapada. 

U međuvremenu, Rusija je juče obneležila svoj Dan strateških raketnih snaga, pa je tim povodom general pukovnik Sergej Karakajev otkrio kako je planirano da se tokom 2022. raketni sistemi Vojvoda postepeno zamenjuju Sarmatom.  

Republika

Foto: Tanjug/AP

Projektil Sarmat uteruje strah u kosti ruskim neprijateljima 

U pitanju su rakete koje pojedinačno mogu da ponesu između 10 i 25 nuklearnih bojevih glava i to onih težih od 10 tona. Mogu da lete svuda oko Zemlje, uključujući i oba pola, a sposobne su da menjaju pravac i kreću se potpuno nepredviđenim rutama, zaobilazeći i najnaprednije radarske sisteme na svetu.    

- Nastavićemo da razvijamo naše hipersonično oružje dok god Zapad ne pronađe odgovarajući "protivotrov" za njega. A onda ćemo morati da smislimo nešto novo. I već smo počeli da radimo na tome i čini mi se da smo na dobrom putu - poručio je Karakajev samouvereno.  

Moskva je ranije otkrila da će naredne godine lansirati u sklopu testova više od 10 interkontinentinalnih balističkih projektila koji mogu da lete oko sveta. To znači ogromno povećanje u broju testiranja, budući da ih je u prethodnih pet godina bilo ukupno 25. Uprkos toj činjenici i tenzijama sa Zapadom u vezi sa Ukrajinom, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, poručila je kako njena zemlja agresivne namere. 

- Već smo ponovili nebrojeno puta da imamo suvereno pravo da na svojoj teritoriji rasporedimo bilo koje oružje i u broju u kom to želimo - zaključila je ona.   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Cardak

18.12.2021 10:27

Ej CIKA PUTIN onim blesavim englezima ostavi BAR CAMAC da se u njemu vozi ona razbaruseni KAD VEC DRZAVU NEMA!Satano molim te poslusaj cika PUTINA!

Odgovori 25 2
sotona za sotone

18.12.2021 14:48

svet ce biti lepse mesto za zivot bez podlih lazljivih jevreja i iz incesta nastalih engleza ... aj pomozi Gospode a onda razume se i mi Srbi krecemo ka zagrebu

Odgovori 25 6
M.S

19.12.2021 09:39

@sotona za sotone - Još da je tebi bog podario malo mozga, život bi nam bio lakši.

Dile

23.12.2021 11:08

Putinu zabranjuju da rasporedi svoje trupe unutar Rusije a amerikanci na istoku Evrope. Šta zapad misli da je Putin sisao vesla. Samo ovakva Rusija sa Putinom.na čelu može biti nocna mora zapadu.