MATORCIMA STARIJIM OD 70 GODINA ZABRANITI DA BUDU PREDSEDNICI AMERIKE! Ilon Mask se obrušio na Bajdena, Trampa, Sandersa...

Autor: Republika

Svet

06.12.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnoafrički milijarder i osnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask pokrenuo je na Tviteru temu koja već godinama intrigira američku javnost.

MATORCIMA STARIJIM OD 70 GODINA ZABRANITI DA BUDU PREDSEDNICI AMERIKE! Ilon Mask se obrušio na Bajdena, Trampa, Sandersa...

Foto: Tanjug/AP

Direktor južnoafričke kompanije "Tesla", milijarder Ilon Musk, brutalno je udario na Džoa Bajdena, Bernija Sandersa, Donalda Trampa i na sve ostale koji su njihove starosne dobi, a uprkos činjenici da su odavno prešli 70 godina i dalje imaju motiv da postanu predsednici najmoćnije sile današnjice - Amerike. 

Mask je, naime, nedavno sugerisao kako bi u SAD trebalo da se donese zakon kojim bi se starijima od 70godina  zabranila kandidatura na predsedničkim izborima, ali i na bilo koju drugu javnu funkciju. 

- Postavimo starosnu granicu nakon koje se više ne može kandidovati za političku funkciju, recimo malo ispod 70 godina - napisao je Mask na Tviteru, a njegova objava je veoma brzo prikupila gotovo 22.000 lajkova.

Iako u svom tvitu ne spominje nikoga konkretno, jasno je na koga se komentar odnosu budući da aktuelni predsednik SAD Džo Bajden, kao i njegov prethodnik Donald Tramp imaju više od 70. Takođe, senator Berni Sanders, s kojim se Mask ranije svađao, ima čak  80 godina.

Naime, prošlog meseca je Sanders na Tviteru zahtevao da ekstremno bogati Amerikanci "plate svoj pošteni deo" poreza nazad u javnu kasu, a Mask mu je na to odgovorio: "Stalno zaboravljam da si ti još živ."

Republika

Foto: Tanjug/AP

Berni Sander na udaru jer se zamerio milijarderu 

Međutim, tu se priča nije završila, pa je Mask tog bivšeg kandidata za američkog predsednika upitao: "Želiš li da prodam još deonica, Berni? Samo reci..."

 

 

Inače, stariji predsednički kandidati godinama su tema rasprave u američkoj javnosti jer, na primer, u SAD postoji zakon o minimalnoj starosnoj dobi od 35 godina za ljude koji se nadmeću za predsednika. S druge strane gornja starosna granica nije određena.

Da je Sanders bio uspešan u svojoj predsedničkoj kampanji, bio bi jedan od najstarijih predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading