PUTINOV UDAR NA CRNU GORU, OD OVOGA SE STREPELO! Potpisao je, dekret stupa na snagu ODMAH!

Autor: Republika

Svet

25.09.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin stavio je potpis na produženje važenja dekreta za nastavak embarga na uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije njegovoj zemlji, a među kojima je i Crna Gora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio na sankcije iz Crne Gore

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio je na kontinuirane udare iz Crne Gore na njegovu zemlju, kao i na optužbe da je on glavni krivac za sve nedaće u zemlji Đetića, odlučivši da produži važenje mere po kojoj na snazi ostaje embargo na isporuke  određenih prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele ili podržale antiruske sankcije do 2022. godine. 

Među tim zemljama je i Crna Gora, koja se bukvalno utrkivala da se prva priključi svojim zapadnim partnerima u antiruskoj kampanji.     

- Predsednička uredba o proširenju određenih posebnih ekonomskih mera radi bezbednosti Ruske Federacije stupa na snagu odmah - objavljeno je na zvaničnoj ruskoj onlajn bazi podataka za pravne informacije. 

Podsetimo, Rusija je predsedničkim dekretom od 6. avgusta 2014. uvela embargo na prehrambene proizvode protiv određenih zemalja. On se prvobitno primenjivao na proizvode iz Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije, Australije, Norveške i Kanade. Od 13. avgusta 2015. godine lista je proširena nekoliko puta, pa su se otad na njoj našle i Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn i Ukrajina.

Inače, sankcije Rusiji su uvedene 2014. kada su SAD i EU optužile Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine nakon što se poluostrvo Krim odvojilo od ukrajinske teritorije i pripojilo se Ruskoj Federaciji.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pajo

25.09.2021 15:44

oj ha sta bi.

Odgovori 24 5
Mesa

26.09.2021 06:02

Sibirski snijeg zabranio