Japan hoće da kupi raketu KOJOM BI MOGAO DA "ODUVA" SEVERNU KOREJU

Autor:

Svet

05.12.2017

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japan se priprema za kupovinu precizne rakete koja će toj zemlji prvi put dati mogućnost da napadne severnokorejske raketne stanice, kazala su dva izvora koja su direktno upoznata s ovim pitanjem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispaljuju snage sve zemlje sveta

Japan planira od aprila da odvaja novac iz svog budžeta radi ispitivanja da li njegovi borbeni avioni F-15 mogu da lansiraju projektile većeg dometa, uključujući projektil firme "Lockheed Martin Corporation" koji može da pogodi mete na 1.000 kilometara udaljenosti, rekao je jedan od izvora, prenosi Rojters.

- Postoji globalni trend korišćenja projektila dužeg dometa i normalno je da i Japan želi da razmotri njihovo posedovanje - izjavio je izvor.

Japan takođe razmatra kupovinu projektila norveške kompanije "Kongsberg Defence & Aerospace" dometa 500 kilometara, koji bi nosili stilt lovci F-35, izvestila je prethodno televizija "Fuji".

Nijedna od ove dve stavke nije uključena u predlogu budžeta od 5,26 biliona jena koji je izradilo japansko ministarstvo odbrane, ali dodatna sredstva će biti dostupna kako bi se procenila kupovina tih projektila, naveli su izvori.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading